IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци предлагат революционен камион

Водородният влекач Nikola One ще изминава 2000 км с едно зареждане

Американци предлагат революционен камион

Само преди 2 месеца американската фирма Nikola Motor Company анонсира пускането на камион с хибридно задвижване, който трябва да предизвика революция в превозването на товари. Представянето на машината е насрочено за 1 декември, но сега става ясно, че производителят е променил концепцията си за нея.
Американци предлагат революционен камион
Вместо хибриден влекач ще бъде представен камион, задвижван от водородни клетки. Той е напълно самостоятелна разработка на компанията, като само с едно зареждане ще може да измине разстояние от 1200 мили (около 2000 км).

От Nikola Motor Company допълват, че в плановете на компанията влизат създаването на собствени предприятия, които да изработват водород за камиона. Освен това предстои изграждането на верига от 50 зарядни станции.

Водородната версия на Nikola One ще се продава само в САЩ и Канада. На други пазари ще се предлага предварително обявената хибридна модификация с мощност от 2000 к.с. При нея енергията за батериите ще бъде създавана от турбина, работеща с всякакъв вид гориво.
Американци предлагат революционен камион
До момента американската компания е получила над 7000 предварителни заявки за покупка на камиона. Общата сума на поръчките вече е 2,3 млрд. щатски долара.

Снимки: Nikola Motor Company

Тагове: nikola motor company
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Отдавна трябваше камионите да получат такова или подобно хибридно задвижване. Повече място предлагат за техниката, икономическият ефект при тези мощности и тонаж е много по голям. Защо, всъщност, хибридната вълна започна от леките коли?
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Leech ( преди 7 години )
    ТИР-а Кольо :D
  • #4
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Кфкф ( преди 7 години )
    Не си прав. Най добрите мотоциклети се правят от европейците. Японците правят най добрите кимона и ядки какино тане.
  • #3
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Страхотна визия! Този суперкамион още веднъж доказва факта, че най-добрите камиони правят американците, най-добрите коли са европейските, а най-добрите мотоциклети са японските!
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    След като получи финансиране от нефтеното лоби, камиона вече е на водород. Така пак ще спира по бензиностанциики да налива нещо, което ще се доставя от Шел.
  • #1
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тая новина е специално за ваг фенчето дето от 5 години реди мантри как камионите нямало начин да вървят на друго освен отровна нафта.ко стана ве *** хахахахааха