IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

860 к.с. за новата лимузина на Путин

Двигателят на автомобила ще бъде с 4 турбини

860 к.с. за новата лимузина на Путин

Централният научно-изследователски автомобилен институт (НАМИ) показа двигателя, с който ще бъде оборудвана новата лимузина на президента на Русия Владимир Путин. Моторът бе представен в рамките на международното автомобилно изложение в Москва.
860 к.с. за новата лимузина на Путин
Агрегатът е с 12 цилиндъра, 4 турбини и система за директно впръскване на горивото. Мощността му е 860 к.с., максималният въртящ момент достигна 1470 Нм, но заради трансмисията е ограничен на 1000 Нм.

Размерите на двигателя са дължина от 935 мм, широчина – 813 мм и височина – 860 мм. Теглото на мотора е 310 кг.

От компанията-производител съобщиха още, че агрегатът е изцяло руска разработка. Досега се твърдеше, че в направата му ще участват и експерти от Porsche. Моторът ще работи в комбинация с нова 9-степенна автоматична скоростна кутия, която също е разработена от руски специалисти.

Проектът „Кортеж”, който освен президентска лимузина включва направата на представителен седан, всъдеход и миниван, трябва да приключи до края на 2016 г. Автомобилите ще бъдат представени по време на инагурацията на следващия руския президент в началото на 2018 г.

Снимка: Motor
 

0 от 500
  • #20
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Ще, ще. Такава им е цялата работа на мужиците. Толкова ще е руска разрабтка, колкото са калашника, атомната бомба, ракетните двигатели, водката и т.н., и т.н.:)))
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Атака! Атака! Атака!
  • #18
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Учителя ( преди 7 години )
    Ако не бяха "братята" руснаци в България щяха да се произвеждат най-модерните автомобили. Случаите с фиат 124 - много преди жигулата и с булгаррено алпин са показателни."Големия брат" просто ни забрани да произвеждаме - от завист и злоба
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Опосум Сводник ( преди 7 години )
    Коментарите са живо доказателство , че българина може да разбира много от коли , НО политиката му е в кръвта .Пък ако и някой има да налива отстрани , жива енциклопедия става
  • #16
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Жалка руска пропаганда. Всичко в тази кола ще е западно. Всички руски специалисти които имат качества отдавна работят на запад далеч от режима на Путин, който не търпи мислещи хора.
  • #15
    9 rate up comment 5 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Ajde be , kakvi gi pishesh !? Objasni togava zashto Carja e s Harley-Davidson Trike ? Ami riderite na NIGHT WOLVES MC RUSSIA !? Bolshinstvoto sa s American Made -- Harley-Davidson !!!
  • #14
    10 rate up comment 16 rate down comment
    ФАЩ ( преди 7 години )
    Дали ще гасне и ще се скапва като измисленият Кадилак на Бараката ? Не , щото е руска машина!Затова американската армия купува руско оръжие!
  • #13
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Значително по-добре е 700 хиляди лева от българските данъци да отидат за бронирано Ауди на вожда...
  • #12
    16 rate up comment 17 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Въпреки това "колата" му ще се движи като спънат кон!Толкова си могат.
  • #11
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Пролетарий ( преди 7 години )
    Ф1 може да не е популярен спорт в САЩ, но САЩ е един от технологичните и икономически гиганти на планетата и като такъв не пречи да произвежда изделия за Ф1.Ако не схващах какво съм ти написал кажи да ти обясня по друг начин.