IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot подготвя 2 горещи кросовъра

Французите ще предложат GTi версии на моделите си 2008 и 3008

Peugeot подготвя 2 горещи кросовъра

Френската компания Peugeot работи върху пускане в производство на GTi-версии на компактните си кросовъри 2008 и 3008. Това съобщи продуктовият директор на компанията Лоран Бланше, цитиран от Autocar. Според него наличието на такива модификации в гамата е част от новата стратегия на Peugeot.
Peugeot подготвя 2 горещи кросовъра
„Смятаме, че всеки един наш модел трябва да се предлага и в топ-версии - GT, GT Line и GTi. Това се отнася не само за стандартните автомобили, но и за кросовърите”, категоричен е Бланше.

В момента французите предлага на своите клиенти Peugeot 2008 GT Line, Peugeot 3008 GT и Peugeot 3008 GT Line, които се отличават от стандартните SUV по екстериора, интериора и окачването. Новите GTi-модификации обаче ще получат по-мощни двигатели, като ще останат само с предно предаване.

Към момента само 2 модела на марката са достъпни във версии GTi. Това са хечбековете 208 и 308. Първит разчита на 1,6-литров мотор с 208 к.с., докато при втория турбо-двигателят е със същия обем, но развива 270 к.с.

Снимка: Peugeot

Тагове: peugeot 2008 gti peugeot 3008
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Естет ( преди 7 години )
    Да вземат да си оправят дизайна, че след 206 и 307 вървят само надолу, чак не ми се вярва, че Пежо почнаха да правят толкова уродливи автомобили.За Ситроен е ясно - автомобили с нетипичен и характерен дизайн, но Рено в последните 2 години извадиха страшно красиви модели и вземат много от клиентите не само на Пежо и Ситроен, но и на Опел, Форд и т.н.
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това 3008 много добре изглежда
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мицубиши прави горящи кросовъри, пежо ги прави горещи!Френските коли са най! France cars forever!
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Citroen ( преди 7 години )
    Citroen винаги са били една крачка напред. Пежо са посредствени автомобили.