IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите модели на ЗИЛ ще видим още този месец

Съветската марка ще бъде възродена по време на автосалона в Москва

Новите модели на ЗИЛ ще видим още този месец

Стартиращото след броени дни автомобилно изложение в Москва ще се превърне в сцена за възраждането на легендарния производител от бившия СССР - ЗИЛ. Компанията ще демонстрира цели четири нови модела - кабриолет, два седана и лимузина, съобщава руското издание Gazeta.
Новите модели на ЗИЛ ще видим още този месец
За предстоящите премиери са съобщили лично от частната компания МСЦ6 АМОЗИЛ, която е разработила и ще произвежда новите автомобили ЗИЛ. Информацията за двата седана и лимузината е ограничена, като става ясно единствено, че седаните ще разполагат с по 5 места, а лимузината ще бъде 100-процентов ЗИЛ, демонстрирайки достоен за държавен глава лукс.

Подробности обаче са налични за кабриолета. Той ще има четири места, като се твърди, че ще бъде наличен във версии с 2 и 4 врати. Моделът ще бъде изцяло разработен с технологии на руската компания, като ще използва огромен бензинов V8 двигател с обем 7,7 литра. Той е снабден с електронна система за впръскване на горивото и 6-степенна автоматична скоростна кутия на американската компания Allison, като развива над 350 к.с. и позволява спринт от 0 до 100 км/час за по-малко от 10 сек.
Новите модели на ЗИЛ ще видим още този месец
Производителите споделят, че мястото на премиерата не е случайно. През тази година марката ЗИЛ чества своя 100-годишен юбилей. Тя е основана през 1916 г. под името АМО, през 1931 г. е преименувана на ЗИС (Завод имени Сталина), а през 1956 г. - на ЗИЛ (Завод имени Лихачёва).

Производството на новите модели ще се осъществява в Завода на ЗИЛ в Москва. Той вече се реконструира, като се изграждат нови халета и инфраструктура, както и жилищни сгради, паркове и спортни зали за работниците, сочи информацията.

Автосалонът в Москва отваря врати на 24 август. Очаквайте подробности.

*Неофициални изображения. Снимки: Cardesign.ru

Още по темата:
ЗИЛ на цената на Bugatti Veyron
Лимузина на Горбачов и Елцин излезе на пазара

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Един ( преди 7 години )
    Смех...
  • #6
    10 rate up comment 9 rate down comment
    KLASIKA ( преди 7 години )
    Най после нещо свежо!а то БМВ ,Мерцедес и Ауди се спукваха да имитират Японски и Корейски коли с разтеглени и безмислени форми и разчленени фарове и стопове,а уж се разграничават от тях,но само по емблемата...?Какъв срам,ако завръщането в Бъдещето ,или показния дизайн ще идва от Съюза !!!
  • #5
    12 rate up comment 15 rate down comment
    и още ( преди 7 години )
    супер малко задно прозорче, може да е гъзария за някои, но функционалност 0. Тесни и дълги странични огледала.... няма такъв смях, сигурно е дипломната работа на някоя *** с Adobe CS4.
  • #4
    18 rate up comment 17 rate down comment
    пак мечти ( преди 7 години )
    Вижте, че дори няма вратииграл е яко фотошопа, такова животно няма и няма и да има в близките 10г. Само путински ***!
  • #3
    18 rate up comment 22 rate down comment
    Lol ( преди 7 години )
    Е т'ва вече е уникална кола !Няма аналог просто. БУГАТИ изглежда като пластмасова играчка в сравнение с тоя звяр. А, че е изостанало технологично - не е от значение. Тук се гони престиж и уникалност.
  • #2
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    7.7 литров мотор, 350 коня ,ускорение под 10 .... явно руските технологии изостават с 20-30 години ..... но пък от вън колата е трепач
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    евала ( преди 7 години )
    щом имат мераци да произвеждат