IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota е най-продаваната марка в света

Японците водят с около 1 млн. продажби пред Volkswagen в класацията за първите 6 месеца на 2016 г.

Toyota е най-продаваната марка в света

Японският производител Toyota продължава да удържа първото място в класацията за най-популярна марка в света. Това сочи проучване на агенцията focus2move, според което за първите 6 месеца от 2017 г. брандът от Страната на изгряващото слънце е записал 4 187 000 продажби на световните пазари.
Toyota е най-продаваната марка в света
Резултатът на Toyota е с 16 000 единици по-добър от този за първото полугодие на миналата година, което представлява ръст от 0,4%. На второ и трето място с минимална разлика са Volkswagen и Ford. Германската марката има 3 256 000 продажби (-1,4%), а американската – 3 177 000 (+3,1%). И двата бранда изостават приблизително с милион единици от водача.

Промени в първата десетка на марките почти няма. Все пак трябва да се отбележи, че Mercedes-Benz влиза в Топ 10, а Honda и Renault се изкачват с по едно място в сравнение с миналата година. В същото време Peugeot губи 3 позиции и вече е на 12-о място вместо на 9-о, където беше преди 12 месеца.

Като цяло за периода януари-юни 2016 г. на световните пазари са продадени 45.8 млн. нови автомобила, което е рекорд в историята на автомобилната промишленост. Резултатът е с 3% по-добър от този за първото полугодие на 2015 г.
Toyota е най-продаваната марка в света
Припомняме, че преди около месец анализ на браншовите експерти на базирания в Бергиш Гладбах германски Център за автомобилно управление към Университета за приложни науки постави на челното място по продажби германската група Volkswagen.

Още по темата:
Най-продаваните модели за първите 6 месеца на годината

Тагове: focus2move
0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тероризма набира скорост и продажбите на Тойота скачат. По евтинки са и като ги взривяват, не губят толкова кинти.
  • #10
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да по марки е и Хюндай и Кия са разделени. Тоест сектантите на Баба Шмермел пак ще почнат да тръбят че като събереш 1020те марки на ВАГ и като добавиш производството на Шанхай Моторс, дето само му лепят немски емблеми по ламарините, сумарно били изпреварили Тойота.
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    No comment!
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Пак само чукчи писатели в коментарите :)))Как може да кометира нещо човек, когато дори не го разбира, е тване мога да го разбера... ако някой може да ми го обясни, моля.
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    за първите 6 месеца от 2017 гТез от тази агенция са по-добри от баба Ванга бе.Баси за догодина вече знаят продажбите,хахахаахахахх
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    " за първите 6 месеца от 2017 г." ?
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мдааа така съм съгласен. Верно че било по-марки сега видях, че Рено и Нисан са разделени.
  • #4
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоест написано по-просто като за Дошо. За миналата година средно за шесмесечието грубо трите марки са имали по около 5 милиона продажби. но сега Тойота с милион назад, но пък иначе имала увеличение, Форд и се с близо 2 милиона назад в продажбите и те с увеличение, ФВ и те с близо 2 милиона по-малко продажби от миналото шестмесечие но спада е само 1%. Който има акъл ще хване че статията не лежи на верни данни. И ТОВА Е ОЧЕВАДНО!
  • #3
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ми то ти ако имаше акъл, щеше сам да хванеш, че статията е ГОЛЯМА ЛЪЖА И ИЗМАМА. Още като прочетох, че ФВ продали за половин година 3 милиона и 200хиляди коли и това било с 1% по малко от първото шестмесечие на миналата година. Сега продажбите на ФВ за миналата година бяха 9,9 милиона и то при спад в продажбите последните месеци, заради дизел гейт. А Тойтота разбираш ли има дори повишение, при положение че продаде 10 милиона миналата година, тоест няма как да е с увеличение. ЛЪЖА И ИЗМАМА!
  • #2
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега ще се появи пак онзи, дето ще каже: "Не е вярно, преди седмица НЕМСКИ институт каза, че фауветата са първи..."