IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Малта направиха електричка с 810 к.с.

Машината с три гуми стартира от 35 000 евро

В Малта направиха електричка с 810 к.с.

След като демонстрира електрически прототип с пробег от 1000 км., малтийската компания Silex Power представи още един брутален автомобил на ток. Той е дело на дъщерното й дружество Valene Motors и трябва да бъде на пазара през следващата година.
В Малта направиха електричка с 810 к.с.
Моделът носи името Black Mamba и залага на концепцията с три колела, която познаваме от машини като Morgan 3-Wheeler и Polaris Slingshot. При малтийците обаче е заложено на изцяло електрическо задвижване.

Предвидени са три различни батерии, които са разположени зад шофьорското място и задвижват задното колело. Най-малкият акумулатор е с капацитет 15 кВтч и предлага пробег от около 180 км. По-големите с 30 и 50 кВтч предоставят автономия от съответно 310 и 500 км.
В Малта направиха електричка с 810 к.с.
Според информацията от Valene Motors, най-малките батерии могат да бъдат заредени догоре за само 25 мин. Акумулаторът с 50 кВтч изисква около 1 час.

Машината с дължина от само 3,7 метра и две места ще се предлага с няколко задвижващи електромотора, разположени в главината на колелото. Най-мощният ще генерира внушителните 810 к.с.

Към момента малтийците разкриват динамичните показатели единствено на базовата модификация на Black Mamba. Тя е заредена с едва 107 к.с., но е способна да развие 100 км/час за нищожните 4,2 сек. Можем само да предполагаме каква динамика ще демонстрира моделът с 810 к.с.
В Малта направиха електричка с 810 к.с.
Премиерата на Valene Black Mamba е насрочена за догодина, така че очаквайте подробности. Моделът вече може да се поръчва, като цените започват от 35 000 евро.

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Дизел ( преди 7 години )
    Островът е малък и правителството им се пази с високи цени, високи мита и високи данъци. Но ако се пуснат малки електрически автомобили, най-вероятно всичко ще си е наред. Ето и затова хората разработват нови неща. Браво на тях!А ние в България пак си пасем и си мразим...
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    инженер ( преди 7 години )
    за статията не знам, ама характеристиките нещо не са нагласени ! 500 км пробег със 50 кW/h това значи 10kW на час! Със 10 киловата, макар и на ток се чудя каква скорост ще поддържа тая кола, за да измине 100 км.! може би 60км/ч.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Тя е заредена с едва 107 к.с., но е способна да развие 100 км/час за нищожните 4,2 сек." Защото явно не е догоре :)
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    дофйсвопф ( преди 7 години )
    "Предвидени са три различни батерии, които са разположени зад шофьорското място и задвижват задното колело." - батериите задвижвали "... могат да бъдат заредени догоре за само 25 мин." ,че се и зареждат догоре, като резервоар.В тая статия е абсолютно меле.