IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Черен уикенд на „Нюрбургринг”

Двама загинаха и трима бяха ранени при тежък инцидент на трасето

Черен уикенд на „Нюрбургринг”

Поредните си жертви взе пистата „Нюрбургринг”, на която автомобилните производители тестват своите модели. Този път инциденти претърпяха посетители на трасето в така наречения „туристически ден”, в който всеки желаещ може да провери възможностите на автомобила си.
Черен уикенд на „Нюрбургринг”
Аварията се случила през миналия уикенд, когато на пистата се е появила група от Чехия. Водачът на един от автомобилите -  Honda Civic EG, губи управление при влизане в завой и се удря в огражденията. Шофьорът не обърнал внимание на предупреждението на маршалите на пистата за мокра настилка и дал повече газ от небходимото. Той и пътникът до него загиват на място.

При инцидента са пострадали двама от маршалите, единият от които е наставен в болница в много тежко състояние. Ранен и водач на друг автомобил, който преминавал по също време край мястото. По-рано през деня на друг от завоите катастрофира Audi S3, което изгоря напълно, но шофьорът му успя да излезе от колата и се оттърва без наранявания.
Черен уикенд на „Нюрбургринг”
Тези инциденти, както и трагедията от миналата година, когато зрител на пистата загина на място, ударен от катастрофирал автомобил, накараха ръководството на пистата да се замисли дали да не върне ограниченията за каране по нея. Такива бяха наложени през 2015 г., но бяха премахнати и сега „Нюрбургринг” отново привлича любители на високите скорости от цял свят.

Пистата е известна като "Зеленият Ад"

Снимки: Autoforum.cz

0 от 500