IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Японците изследвали 911 GT3, за да настроят своята Acura NSX

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Инженери на компанията Acura, които са участвали в създаването на суперколата NSX, са купили пистовия спортен автомобил Porsche 911 GT3, за да могат да го използват за сравнение между двата автомобила. Това позволи на германските им колеги да си направят малка шега, съобщава Automotive News.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Сътрудниците на Acura купили немската кола от дилърски център на Porsche преди 2 години, но малко след това се наложила смяна на двигателя на всички 911 GT3. Както останалите автомобили от модела, така и този на японския екип бил върнат в сервиза.

Там германските инженери установили кой е новият собственик на колата и след като заменили двигателя, оставали бележка под предния капак, на която пишело „Porsche пожелава успех на Honda. Ще се видим от другата страна”. Как са разбрали немците на кой е машината, не е ясно. Най-вероятно от данните, които се съхраняват в електронните системи на автомобила.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Шефът на проекта NSX Ник Робинсън, който разкри историята, допълни, че по време на разработката на суперколата от Acura са купили и McLaren MP4-12C, който също са изследвали. Когато колата била пратена в сервиз на британската марка, сътрудниците на McLaren изобщо не са разбрали за какво става дума.

„Единственото, което поискаха да разберат, е на коя писта сме успели да развием скорост от 330 км/ч”, разказа Ник Робинсън.

Снимки: Porsche, Honda

Тагове: porsche 911 gt3 acura nsx
0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 7 години )
    Прав си, има някаква доза идиотия :)
  • #3
    24 rate up comment 23 rate down comment
    Признание! ( преди 7 години )
    Това е признание кой от кого се ичи и копира!Когато германците от Порше купят японски автомобил,за да се учат как да настройват своя,значи е настъпил края на спортните автомобили. И на автомобилите въобще.
  • #2
    31 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Странно е да се шегуваш с хора, които са взели автомобила, за да гарантират, че техния модел ще е по-добър и то при положение, че сменяш двигателя на подобен автомобил. Вместо да си посипят главата с пепел, те оставили бележка - може би, за да напомня на хонда никога да не правят ***, като тях, които е необходимо да им се сменя целия задвижващ агрегат няколко месеца след продажбата.
  • #1
    24 rate up comment 2 rate down comment
    . ( преди 7 години )
    Очакват се поне 3 страници с коментари.Довечера влизам и започвам да чета :D