IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Японците изследвали 911 GT3, за да настроят своята Acura NSX

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Инженери на компанията Acura, които са участвали в създаването на суперколата NSX, са купили пистовия спортен автомобил Porsche 911 GT3, за да могат да го използват за сравнение между двата автомобила. Това позволи на германските им колеги да си направят малка шега, съобщава Automotive News.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Сътрудниците на Acura купили немската кола от дилърски център на Porsche преди 2 години, но малко след това се наложила смяна на двигателя на всички 911 GT3. Както останалите автомобили от модела, така и този на японския екип бил върнат в сервиза.

Там германските инженери установили кой е новият собственик на колата и след като заменили двигателя, оставали бележка под предния капак, на която пишело „Porsche пожелава успех на Honda. Ще се видим от другата страна”. Как са разбрали немците на кой е машината, не е ясно. Най-вероятно от данните, които се съхраняват в електронните системи на автомобила.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Шефът на проекта NSX Ник Робинсън, който разкри историята, допълни, че по време на разработката на суперколата от Acura са купили и McLaren MP4-12C, който също са изследвали. Когато колата била пратена в сервиз на британската марка, сътрудниците на McLaren изобщо не са разбрали за какво става дума.

„Единственото, което поискаха да разберат, е на коя писта сме успели да развием скорост от 330 км/ч”, разказа Ник Робинсън.

Снимки: Porsche, Honda

Тагове: porsche 911 gt3 acura nsx
0 от 500
  • #24
    14 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Парчето винаги е приличало и прилича на настъпва жаба,Хордата е модерен суперспортен футуристичен респектиращ автомобил.
  • #23
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Автономното паркиране го въведе LEXUS LS 2007 година.
  • #22
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Само като ги погледнеш и се вижда че Поршето е като произведение на изкуството , а Хондата като играчка от JUMBO...просто играят в различни лиги
  • #21
    14 rate up comment 7 rate down comment
    German guy ( преди 7 години )
    Нормално е да сравнят колите.И определено след това правят най-добрите и бързи спортни коли както направи Нисан с великия ГТР.
  • #20
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не са ги излследвали а направо са има направили дисекция от-до. То е ясно че не могата да направят такава кола, но поне се опитват да се доближат колкото им е възможно.
  • #19
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 7 години )
    Няма нужда от пристрастни хейтърски писания ! Това е пореден промишлен шпионаж практикуван от ВСИЧКИ !!! Аз имам наблюдения от Е - класата понеже карам такава. Сега излезе новият модел, като автономното паркиране например, беше взето и развито от седмицата на БМВ. Догодина пък като излезе поредната петица, те пък ще вземат нещо от Е-класата и така...Като излезе Ауди А6 и те "съвсем случайно" ще имат почти същите екстри, леко променени и уж собствени !
  • #18
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Поредния удар по хондажхиите Дошооооооооо! Винаги се е знаело кой кого копира, сега вече е доказано! Да бяйа взели поне ГТР да кажеш айде добре, ама те са купили НЕМСКА кола да я ИЗСЛЕДВАТ. Хахахаха
  • #17
    16 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    от Acura са купили и McLaren MP4-12C, който също са изследвали.ИЗСЛЕДВАЛИ са Макларъна и Поршето.Как са ги изследвали според вас?Правили са си селфита до тях ли бе оризари???Или са сядали вътре и са превключвали скоростите на "сухо"?Изследване се прави с подробен анализ на всички компоненти на един механизъм,ще рече,че без разглобяване не става.Море разглабяли са и са гледали,че и са се кланяли,ми май само вашите оризови тикви не могат да го осъзнаят.
  • #16
    12 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Селската марка отчаяно се нуждае от подобни статии, защото излезе ли на пистата срещу годзилата или хондата и се прибира с подвита опашка, а клиентите им се питат - защо ли съм дал 2-3 пъти повече пари за тоя боклюк?
  • #15
    17 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Някой вижда ли нещо странно в това да се вземе прекия конКуРент на даден модел и да се тества спрямо него въжмозностите на твоя автомобил?Някой някъде да видя, че са разглобявали поршето? НЕ тествали са хондата срещу него на писта - ама плитките ви мозъци не могат да осъзнаят подобни дребни детайли.Освен за урок по пожаробезопасност поршето за друго не може да се ползва в сферата на обучението. Показват поршето и препоръките от пожарната да бъда инсталиран автоматична противопожарна система...