IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Японците изследвали 911 GT3, за да настроят своята Acura NSX

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Инженери на компанията Acura, които са участвали в създаването на суперколата NSX, са купили пистовия спортен автомобил Porsche 911 GT3, за да могат да го използват за сравнение между двата автомобила. Това позволи на германските им колеги да си направят малка шега, съобщава Automotive News.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Сътрудниците на Acura купили немската кола от дилърски център на Porsche преди 2 години, но малко след това се наложила смяна на двигателя на всички 911 GT3. Както останалите автомобили от модела, така и този на японския екип бил върнат в сервиза.

Там германските инженери установили кой е новият собственик на колата и след като заменили двигателя, оставали бележка под предния капак, на която пишело „Porsche пожелава успех на Honda. Ще се видим от другата страна”. Как са разбрали немците на кой е машината, не е ясно. Най-вероятно от данните, които се съхраняват в електронните системи на автомобила.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Шефът на проекта NSX Ник Робинсън, който разкри историята, допълни, че по време на разработката на суперколата от Acura са купили и McLaren MP4-12C, който също са изследвали. Когато колата била пратена в сервиз на британската марка, сътрудниците на McLaren изобщо не са разбрали за какво става дума.

„Единственото, което поискаха да разберат, е на коя писта сме успели да развием скорост от 330 км/ч”, разказа Ник Робинсън.

Снимки: Porsche, Honda

Тагове: porsche 911 gt3 acura nsx
0 от 500
  • #44
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По-добре ти виж времената на Нюрбургринг. И Порше и Ламбо/които са си модели на концерна ФВ/ са дали по-добри времена. Така, че другия път като са те били като тъпан, не го приписвай на мен. А между другото ако отвориш тубата ще те залеят клипчета на автокар, ево, пета предавка и мн. други. Където различни модели Поршета бият на драг пак като тъпан Нисана. Най-смешнен е драга Nissan GT-R vs Porsche 911 GT3 RS. Нисана с 50 коня отгоре и пак сгъна. Няма да изброявам и Спайдъра, Вейрона и Ламботооо
  • #43
    8 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Къде бият вурстаджиите се вижда на Нурбургринг.Колкото и да копират японските бегачка все са след тях на пистата.
  • #42
    21 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    така правят теснооките - крадат копират и прочеине инвестират в развойна дейност - вземат наготовопосле се бият в гърдите, а германците ги бият където и както им хванат тамагочитата....
  • #41
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На концерна фолксваген моделите им личи, че не копират от гтр,затова изглеждат като колата на дядо Ханс и леля Гертруда,а и вървят така.
  • #40
    6 rate up comment 1 rate down comment
    mda ( преди 7 години )
    ti si za popravka,ba6ta ti da se qvqva ako ne e kasno ve4e...
  • #39
    19 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Странно, сещам се поне за няколко модела на концерна ФВ които бият като тъпан Джи Ти Ар и то без да го копират нито в дизайн, окачване,трансмисия или двигател.
  • #38
    5 rate up comment 9 rate down comment
    ha ( преди 7 години )
    po-golqma glupost ne sam 4el v tozi sait,***....
  • #37
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Поправка ( преди 7 години )
    Жи ти ар.
  • #36
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това да копираш живота ти ар е трудна задача.Много го копират и разглобяват в Германия,ама още не могат да изкарат по-бъра кола от него.То ако ставаше само с копиране китайските коли щяха да да най-хубавитв.
  • #35
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За сведение на тези с пожарогасителите- въпросната Хонда също се беше самозапалила на тестове на Нюрборгринг.