IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Японците изследвали 911 GT3, за да настроят своята Acura NSX

Porsche прати необичаен поздрав на Honda

Инженери на компанията Acura, които са участвали в създаването на суперколата NSX, са купили пистовия спортен автомобил Porsche 911 GT3, за да могат да го използват за сравнение между двата автомобила. Това позволи на германските им колеги да си направят малка шега, съобщава Automotive News.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Сътрудниците на Acura купили немската кола от дилърски център на Porsche преди 2 години, но малко след това се наложила смяна на двигателя на всички 911 GT3. Както останалите автомобили от модела, така и този на японския екип бил върнат в сервиза.

Там германските инженери установили кой е новият собственик на колата и след като заменили двигателя, оставали бележка под предния капак, на която пишело „Porsche пожелава успех на Honda. Ще се видим от другата страна”. Как са разбрали немците на кой е машината, не е ясно. Най-вероятно от данните, които се съхраняват в електронните системи на автомобила.
Porsche прати необичайно съобщение на Honda
Шефът на проекта NSX Ник Робинсън, който разкри историята, допълни, че по време на разработката на суперколата от Acura са купили и McLaren MP4-12C, който също са изследвали. Когато колата била пратена в сервиз на британската марка, сътрудниците на McLaren изобщо не са разбрали за какво става дума.

„Единственото, което поискаха да разберат, е на коя писта сме успели да развием скорост от 330 км/ч”, разказа Ник Робинсън.

Снимки: Porsche, Honda

Тагове: porsche 911 gt3 acura nsx
0 от 500
  • #54
    16 rate up comment 18 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Интересно кое са копирали HONDA от Троше?3-те ел.двигателя, единия от които е в скоростната кутия, Sport Hybrid SH-AWD или V6 туин турбо двигателя, а може пък софтуера за хибридната система?Чакам някой разбирач да ми отговори.
  • #53
    16 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    То, затова този Ник Робинсън, го е казал най-спокойно в интервю това...Просто тука пишат предимно тийнейджъри или 'разбирачи', които черпят информацият си от кварталния майстор, та затова им се струва толкова нечувано и странно :)Ама в БГ както винаги няма кой да чете и да се информира, но виж да изказваме 'компетентни' мнения основани на клюки и този казал, оня казал, сме най-големите...
  • #52
    11 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Ами и аз работя в тази сфера, в тиер 1 доставчик за автомобилната индустия и работим с най-големите концерни Даймлер, ФВ, БМВ. Мога да кажа, че за тови бизнес това е практика, да се прави бенчмарк с продуктите на конглокентните фирми... и ние го правим и всички други производители и преки доставчици го правят.
  • #51
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Имам приятел, който работеше в развойния център на Ауди(сега работи по проект за Ел. Мини в Калифорния)- та ми разправеше, че купуването и обстойното изследване на чужди модели е задължително.
  • #50
    15 rate up comment 13 rate down comment
    ха ( преди 7 години )
    Гледам значи Формула 1 ! Гледам пак...Мерцедес пердаши другите където ги хване. Айде всички други у лево ....
  • #49
    13 rate up comment 27 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Накрая HONDA-та ще е по-добра и от двете и особено от дефектния германски варел.
  • #48
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз не съм написал немска марка а модели на концерна ФВ. Хубаво е да четеш преди да пишеш. От всичко написано до тук от теб виждам, че си скаран с четенето.
  • #47
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ламбото и то ли е без кори и аудио? Ставаш Смешен. Освен това Нисана с най-доброто време е също без кори и аудио и обърни внимание със сликове! Ако имаш капка представа, това изобщо не е шосейна кола, сликовете са забранени за обществени пътища. Като пишеш глупости, поне чети какво си писал. Поне 30 модела класирани под ГТ-Р на нюрбургринг, ако сложат слик ще му бият времето. Така, че не пиши глупости.
  • #46
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Извинявам се но кита Вейрон е френска марка,а Ламборгини е италианска.То и Ланд Ровър е от концерна ТАТА,но никой не хвали тата за джиповете, а просто си е купила марката.
  • #45
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Стига чичка,държиш се като петокласник.Туба си гледай ти.Аз гледам авторитетни резултати от Нурбургринг,където Нисан бие като тъпан всички модели на Мерцедес,Бмв, ауди и 99.9 процента от моделите на настъпената жабка порше. Единственото по-бърз порше е без кори на вратите,без аудио система, без табло хаха и с 800 коня,иначе пада от Нисана ахахаха