IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Драг на напълно различните

Дизелов SUV, спортен хечбек и доработен стар кабриолет (Видео)

Драг на напълно различните

Три напълно различни автомобила, които обединява единствено думата спорт. Това е най-новият драг тест на Carwow. На стартовата решетка са Audi SQ7, Honda Civic Type R една стара, но тунингована Mazda MX-5.
Драг на напълно различните
Подобно сравнение е пълно безумие, но всъщност състезанието е доста интересно. Най-малко защото представя нагледно динамичните възможности на три напълно различни като концепция и приложение коли. А и защото крайният резултат вероятно ще ви изненада.

И така, на старта са дизеловото Audi SQ7 (435 к.с. и 900 Нм), наточената Honda Civic Type R (310 к.с. и 400 Нм) и личната Mazda MX-5 на редактора на Carwow. Нейният 1,8-литров двигател е оборудван с механичен компресор и генерира около 200 к.с. на колелата.

Както споделят британците, това е гонка от реалния живот. Гонка, каквато можем да видим всеки ден на пътя.


 

0 от 500
  • #18
    18 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Ееее днес бях супер зает и не съм влизал да видя какво става а то пак им дали фандък на ВАГ с това умряло клипче.Само да ви кажа, че това Алуди ако тръгне по HONDA -та на път със завои на втория е в мантинелата и после по таван.За Маздата е нармално да бие Сивика, все пак е тунингована.
  • #17
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    квот се превъзбудихте от едно никакво клипче.sq7 0-100km/ч за 4,8секвсе едно че кой знае кво?има и доста по пъргави СУВ-овея кажете колко години ще трябва да изплзащате тази SQ7 за 185 000 лв???
  • #16
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** тъпата Хонда. Старата Мазда направо и се подигра. Тромавата Хонда изплези език, за да стигне Маздата. Очаквах Хондата да е победител. Вярно 120 коня има по-малко от Аудито, но Аудито е дизелак с макс 5000 оборота и с цели 700 кила по-тежко, а то Аудито се изтреля така, все едно Хондата е стокова маелолитражка.
  • #15
    17 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мдаа точно за завои е тази хонда с това предно окачване. Точно за никаде не е. Пълен шит.
  • #14
    16 rate up comment 8 rate down comment
    младен ( преди 7 години )
    Имам предишната генерация СИВИК и мога да потвърда че наистина не е кола въпреки че съм фен на японските. То не е и ХОНДА де ами някаква английска измислица която освен дизаин нищо друго няма.
  • #13
    16 rate up comment 12 rate down comment
    FF ( преди 7 години )
    Дошооо, верно де си беее.. Теста реално верно е между тийн сивика и наточената мазда..След това видео продажбите ще са унизително малко..Колкото до синята грамада..900 N.m са си..900 nm.Нещо непосилно и до ден днешен за Ориз Мотор къмпани.7000-8000- ако ще и 12 000 оборота..Чекай да излезне торк от обороти..Нали този сивик биеше ламбото..ринг мринг, Дошееее....
  • #12
    18 rate up comment 10 rate down comment
    Радев ( преди 7 години )
    Леко в страни от темата: бацета, вчера юрках новия Q7 с трилитровия дизел. Няма такава кола! Комфорт на возене, качество на изработката и на материалите, демараж, обезшуменост на купето...И хаБез думи съм! И харчи като малка кола! Минали са доста коли през мен през годините от всякакви малки и класове - този я слагам на първо място с голяма преднина пред останалите. Не правя никаква реклама, сигурен съм, че ако има и други, които са имали удоволствието да шофират новата Q7 да потвърдят думи
  • #11
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    4 ауспуха, червени надписи, ниско окачване, голям спойлер, накря да те унижи 20 годишно кабрио със 110 к.с по слабо от теб. Това е най нелепият автомобил който може да съществува, а е най спортният и мощен на Хонда. Аудито вярно изглежда като шкаф, обаче как вървииии...1
  • #10
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хонда Астматик Type R!
  • #9
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Майко мила тука Дошо вече трябва да си тегли ножа. Даже стара Мазда кабрио с 200к.с унижи Сивика TypeR