IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Франкенщайн от Африка

Машината е направена от чаркове на BMW, Audi, Nissan, Mazda, Volkswagen

Франкенщайн от Африка

Електроинженер от Южна Африка направи колата на мечтите си, използвайки стари автомобилни части. За конструирането на автомобила са използвани чаркове от модели на BMW, Audi, Nissan, Mazda, Volkswagen. Вдъхновението обаче дошло от Chevrolet Corvette.
Франкенщайн от Африка
Моисей Нгобени, както е името на създателя на автомобила, започнал проекта преди около 10 години. Основно разчитал на части, които му изпадали на добра цена, но някои от компонентите избрал по каталог. Самата конструкция пък създал напълно сам.

"Всичко започна с една рисунка, на която бях скицирал колата на мечтите си. Вдъхнових се от Chevrolet Corvette, започнах да събирам части и постепенно успях да създам уникална кола, която мога да карам всеки ден", споделя Нгобени пред Carakoom.

Автомобилът му няма име, но мнозина го наричали Франкенщай. Не защото е страховит, а защото е създаден от частите на различни автомобили.

За задвижването на африканския автомобил отговаря двигател от BMW 318IS, който Нгобени може да стартира от телефона си. Предните фарове са заети от Audi TT от 2011 г, стоповете - от Nissan GTR 2015, предното стъкло - от Volkswagen Caddy, а задните и предните стъкла - съответно от Mazda 323 и BMW M3 E46.

Всички компоненти са сглобени на ръка от Моисей Нгобени, който никога преди това не се е занимавал с ремонт на автомобили. Проектът е глътнал около 16 000 долара.

Снимки: Carakoom

0 от 500