IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Украинската полиция пазарува с размах - купи 651 нови патрулки

Съветските UAZ са заменени от хибридни Mitsubishi Outlander PHEV

Украинската полиция пазарува с размах - купи 651 нови патрулки

Пълно преобразяване за полицията на Украйна, която получи внушителен брой нови патрулни коли. Автомобилите са хибриди Mitsubishi Outlander PHEV и заменят остарелите съветски всъдеходи UAZ, съобщава InsideEVs.
Украинската полиция пазарува с размах - купи 651 нови патрулки
Снимка: Twitter

Не за първи път пишем за нови полицейски автомобили, включително спортни или екологични. Това обаче е най-крупната покупка - цели 651 екземпляра накуп. Те ще бъдат използвани както за патрулиране в градовете, така и за ескортиране и преследвания.

От информацията не става ясно защо украинците са се спрели именно на Mitsubishi Outlander PHEV. Вероятно обаче японският модел е надделял, тъй като предлага напълно електрическо задвижване, повишена проходимост и увеличен пробег чрез бензиновия си мотор.

До момента местната полиция разчиташе предимно на стари руски и съветски автомобили, сред които най-вече LADA и UAZ.

Не е известна също така инвестираната в хибридите сума. Тя със сигурност не е ниска, тъй като в България Mitsubishi Outlander PHEV струва над 95 000 лева.

Новият японски хибриден кросовър използва комбинация от 2,0-литров бензинов двигател, два електромотора и комплект литиево-йонни батерии с капацитет 12 кВТч. Конвенционалният мотор развива 121 к.с. и 190 Нм. Монтираният на предната ос електромотор генерира 82 к.с. и 137 Нм, а този на задната - 82 к.с. и 195 Нм. Така общата пикова мощност на системата надхвърля 280 к.с.

Технологията PHEV предоставя задвижване към четирите колела, както и ускорение от 0 до 100 км/час за 11 сек. Само на електричество пробегът е около 50 км, а по информация на Mitsubishi средният разход на гориво варира между 0 и 5,5 л/100 км.

Повече за Mitsubishi Outlander PHEV - в нашия тест на модела

0 от 500
  • #24
    3 rate up comment 1 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    Какво и да пишете и да си мислите истината е една и неоспорима а тя е РАШЪНИТЕ ГИ ИСТЛАСКВАТ И ОТ УКРАЙНСКАТА ТЕРИТОРИЯ.Украинците се оказаха по крайни до няколко години на украинска територия няма да има и помен от нищо руско.Демонтирват паметници,сменят имена на градове,села,улици,храни,УАЗ и ЛАДА за скраб,премахват весници и списания на руски език ,спират тv и радио на руски език.С една дума изкороняват всичко руско и след време младото поколение няма да си спомни нищо за Русия.
  • #23
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По-голямо набълбукване от това дето ни набълбука БКП никога не е имало бе тикво.А я кажи защо ,,освободителите" ни оставиха 1/5 от територията на Българската екзархия с тайните си споразумения с Австроунгария и защо бяха против Съединението, и защо измислиха Македонски език, етнос и държава?
  • #22
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ето, виждате как се заробва една страна, като Украйна. Запада им подшушна да спрат да плащат за газа на Русия. Това са милиарди, но руснаците постъпиха много честно и ги чакаха с години да си правят хохорските чалъми.Когато вече видяха, че няма на къде и европейските и хАмериканските тЪпири им спретнаха една цветна революция, смъкнаха законно избран президент и си сложиха свои марионетки.Сега им казват какво да купуват вземайки заеми,заеми, заеми...Позната история нали. Както нас ни набълбукаха
  • #21
    3 rate up comment 4 rate down comment
    до: соло ( преди 7 години )
    Да, разбрахме, че историята си е четете от ул. Козяк. там е пишат историята. Знаем го, както и знаем, че глупавите, много лесно се манипулират. Каквото кажат от козяк, това е истината. Нали така ***.
  • #20
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до: не съм хейтър ( преди 7 години )
    Хейтър си и то голям, но това е друга тема. Говориш за българите все едно не си българин. Били споделил чужденецо, какъв си по народност!Или си от тези българи, които са предали род и родина? ще продадат и майка си за дребни пари.
  • #19
    4 rate up comment 4 rate down comment
    соло ( преди 7 години )
    ***, марш към сайта Колеса.ру! Там може да има нещо за Лада ,Иж и на ***..а ви геврека.Историята си я четем от други места!
  • #18
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    *** не съществувала като държава за да ни е освобождавала.Така че си пии хаповете.*** е като македония.даже и по зле.македонците са си българи с промити мозъци от сърбоманите.украински народ няма.това е смесица от руснаци поляци румънци молдовци и др.българи също има много.та това са така нар.украинци.
  • #17
    3 rate up comment 5 rate down comment
    ? ( преди 7 години )
    Кажи кое точно от изброените вродени качества на българите не е вярно.Да добавим и любимото - предателство!
  • #16
    6 rate up comment 9 rate down comment
    не съм хейтър ( преди 7 години )
    Българите са прости и неблагодарни.Затова тепърва ще страдат още много.
  • #15
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Никой не ги бръсне за слива вече мужикистанцте...ама така ще е. Поне докато онова хипофизно джудже е на власт, по-добре няма да стават.