IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia Niro „взриви” пазара в Южна Корея

Компактният SUV стана най-добре продаваният хибриден модел в страната

Kia Niro „взриви” пазара в Южна Корея

Продажбите на компактния кросовър Kia Niro стартираха на пазара в Южна Корея през март и само за 4 месеца бяха реализирани 8336 автомобила, похвалиха се от прес-службата на производителя.
Kia Niro „взриви” пазара в Южна Корея
Така Niro се превърна в най-добре продавания хибриден модел в страната, като резултатът му превъзхожда със 150% този на най-близките му конкуренти. Средно на месец в Южна Корея са се продавали по 2787 екземпляра от модела, който ще се появи на пазарите в Европа през есента, а в САЩ – в края на годината.
Kia Niro „взриви” пазара в Южна Корея
Световната премиера на Kia Niro се състоя на автосалона в Чикаго през февруари. Компактният SUV се предлага единствено с хибриден агрегат, като в основата му е 1,6-литров бензинов мотор с мощност 105 к.с. Той работи в комбинация с 32-киловатов електрически двигател, комплект литиево-йонни батерии и 6-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Общата мощност на хибрида е 141 к.с., а смесеният разход на гориво – 4,7 л/100 км.
Kia Niro „взриви” пазара в Южна Корея
Кросовърът е изграден на изцяло нова платформа, която е създадена специално за гамата екологични модели на Kia. На нея ще бъдат изградени и следващите хибриди на производителя. До 2 години трябва да се появи и напълно електрическа версия на Niro.
Kia Niro „взриви” пазара в Южна Корея
В списъка с оборудване на модела са включени система за мониторинг на слепите зони, система за поддържане на лентата на движение и асистент за автономно спиране. Има още асистент, помагащ при излизане на заден ход, адаптивен круиз-контрол, система за съхранение на енергията и система, прогнозираща разхода на горивото.

Снимки: Kia
 

Тагове: kia niro
0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Путин ( преди 7 години )
    Вижда се работата на бившият дизайнер на AUDI
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хаха, много си *** пич! КИА отдавна се сглобява и проектира в Европа, в частност Словакия! Мита няма, търсиш под вола теле! Изпълзя от някое село за да напишеш този виц
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    в англия ще е от 21300 базово до 27000 лири макс оборудванозатова писах че базово тук ще е 49000лв
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да го изкарат навън, за да видим колко е добро, а не да ми пишете тук подобни статии как били взривили пазара у тях си.Иначе колата изглежда добре и разхода ако е реален ще е супер.Само нещо за цената не пишете. Ами кажете колко струва де или поне ориентировачно колко ще е в Европа. То е ясно, че под 50-60 000 няма да е, но все пак горе-долу! Или не се знае германците като се уплашат, че дървената им продукция още повече ще закъса какви такси и мита ще измислят.Швабетата дърпат всички назад.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    49000лв ще е базовото, цената е като на приусаза тия пари не е лоша тази хибридна Киа
  • #3
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Ники ( преди 7 години )
    Атентат ли е имало?
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    4,35 метра дълъг явно е търсена големина за СУВизглежда добре, но слабичък електромоторЗасега май само бмв и3 предлага повече ел. мощност от тази на ДВГ-то си, но е изключително противен модел
  • #1
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В сравнение с Тойотите тая Киа си е направо безпощадна красавица.