IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия продават комбито на Шумахер

Специалният Mercedes-Benz E 55 AMG е оценен на 119 950 евро

В Германия продават комбито на Шумахер

Германската фирма CTS, търгуваща с автомобили втора ръка, публикува обява за продажба на уникално комби Mercedes-Benz E 55 AMG. Автомобилът е оценен на 119 950 евро, като основната причина за тази сериозна цена, е че е принадлежал на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.
В Германии продават комбито на Шумахер
Компанията е готова да предостави документи, потвърждаващи, че един от собствениците на колата е именно германската легенда в автомобилния спорт. Освен това на снимките на машината се виждат емблеми на Ferrari, залепени на предния панел, а също така и пластмасов бюст на състезателя, който е поставен на седалката до шофьора. Неговият произход обаче не се разкрива.
В Германии продават комбито на Шумахер
Автомобилът е купен за първи път през юли 1998 г., като пробегът му към днешна дата е 198 000 км. В обявата се съобщава, че комбито е преминало през всички проверки и се намира в отлично техническо състояние. Освен това машината се отличава и с богато оборудване, в което влизат навигация и мултимедийна система с гласово управление.
В Германии продават комбито на Шумахер
Под капака на возилото е поставен 5,5-литров V8 двигател, развиващ мощност от 354 к.с. Моторът се съчетава с 5-степенна автоматична скоростна кутия, като тази комбинация осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.
В Германии продават комбито на Шумахер
Това е вторият автомобил, принадлежал на Михаел Шумахер, който излиза на пазара през последните месеци. През март за продан бе предложен роудстър Mercedes-Benz SL от 1996 г., който по молба на пилота е доработен от ателието AMG. Този автомобил бе оценен на 300 000 долара.

Снимки: CTS

Тагове: mercedes-benz e 55 amg
0 от 500