IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия продават комбито на Шумахер

Специалният Mercedes-Benz E 55 AMG е оценен на 119 950 евро

В Германия продават комбито на Шумахер

Германската фирма CTS, търгуваща с автомобили втора ръка, публикува обява за продажба на уникално комби Mercedes-Benz E 55 AMG. Автомобилът е оценен на 119 950 евро, като основната причина за тази сериозна цена, е че е принадлежал на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.
В Германии продават комбито на Шумахер
Компанията е готова да предостави документи, потвърждаващи, че един от собствениците на колата е именно германската легенда в автомобилния спорт. Освен това на снимките на машината се виждат емблеми на Ferrari, залепени на предния панел, а също така и пластмасов бюст на състезателя, който е поставен на седалката до шофьора. Неговият произход обаче не се разкрива.
В Германии продават комбито на Шумахер
Автомобилът е купен за първи път през юли 1998 г., като пробегът му към днешна дата е 198 000 км. В обявата се съобщава, че комбито е преминало през всички проверки и се намира в отлично техническо състояние. Освен това машината се отличава и с богато оборудване, в което влизат навигация и мултимедийна система с гласово управление.
В Германии продават комбито на Шумахер
Под капака на возилото е поставен 5,5-литров V8 двигател, развиващ мощност от 354 к.с. Моторът се съчетава с 5-степенна автоматична скоростна кутия, като тази комбинация осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.
В Германии продават комбито на Шумахер
Това е вторият автомобил, принадлежал на Михаел Шумахер, който излиза на пазара през последните месеци. През март за продан бе предложен роудстър Mercedes-Benz SL от 1996 г., който по молба на пилота е доработен от ателието AMG. Този автомобил бе оценен на 300 000 долара.

Снимки: CTS

Тагове: mercedes-benz e 55 amg
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Надали богат човек като Шумахер ще кара един и същ автомобил почти 200 000км пък и то грозно дърто комби нищо, че е с мощен двигател.А и едва ли е имал чак толкова време за грозни автомобили след като е бил толкова зает с дейността си в Ф1.Кой знае и с колко неща се е занимавал и извън спорта!?Реклами, постоянни интервюта и т.н.и изведнъж ни убеждават, че е карал тая барака 13-14 години.Цената сигурно е такава само заради собственика иначе не виждам защо.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Какво да и коментриаме на цената??!?!? Като има търсене цената расте, това е принципа.Че то в САЩ, се пордават накъкви автографи на известни хора от миналото за стотици хиляди долари, та на една кола ли не могат да и сложат такава цена....
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Темата каква е, а вие какво пишете?!?!БОЖЕ!Моля ви се бе хора, дайте да изкоментираме как са надули цената на автомобила!Защо гледате в чуждото канче?Аз пък мога само да си мечтая да карам като Шумахер, било то и злобно, лошо, агресивно или опасно.И вие също можете да си мечтаете.Ако бяхте толкова добри, вече да сте на някоя писта, а не да ми коментирате под темата.Хайде, малко по-сериозно!
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Ами кво да ти кажа, един човек когато е негтивен и обича да мрънка... каквато и новина да му поднесеш, винаги ще намери от какво да се оплаче и нещо да не му е наред...ПОжелавам ти лек ден!
  • #7
    4 rate up comment 7 rate down comment
    до v-1 ( преди 7 години )
    Как можело да напиша такова нещо?Ами може.Това е истината.Блъскаше, застрашаваше животи, пускаха го да побеждава.
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    До "Шомахер е"Как може да напишеш такова нещо, ей тв българите сме толкова злобни и завистливи, че няма на къде....Много поколения ще трябва да се сменят за да се изкорени тази черта.Шумахер е един от най-великите пилоти във Ф1. Както е написал колегата над теб, не напразно я има приказката "Кара като Шумахер на дъжд" :)
  • #5
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Иначе казано това е един велик пилот от Ф1. В България само да обиждаме хората за техните успехи. А когато почнеше да вали на пистата този пилот преподаваше как се кара и освен него имаше още един такъв великан
  • #4
    10 rate up comment 13 rate down comment
    Шомахер е ( преди 7 години )
    един, който играеше супер грубо и неспортсменско.Удряше съперниците си с цел да им повреди колите и да не завършат състезанието.Също така притискаше младите и неопитни пилоти до степен, в която застрашаваше живота им и не на последно място съотборниците му го пускаха често по нареждане от бокса да ги изпревари в последната обиколка и така да получи победата на тепсия.Еди Ървайн беше чишит, но заслужаваше повече от това да бъде ощетяван за сметка на този доста често.
  • #3
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На него и без това вече няма да му трябва.Те и другите му коли няма да му трябват.Евентуално ако сина му си харесва някоя може да я оставят иначе другите за какво са им само да стоят?
  • #2
    19 rate up comment 1 rate down comment
    уи ( преди 7 години )
    Това с лепенките на ферари.. нещо много БГ го раздават германските джанбази.