IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes са най-продаваните премиум коли тази година

За първи път от 2005 година насам BMW остана на второто място

Mercedes са най-продаваните премиум коли тази година

За първи път в 90-годишната си историята германската марката Mercedes-Benz успя да продаде повече от 1 млн. коли за полугодието. Рекордният резултат я изведе на първото място в луксозния сегмент, изпреварвайки големия си конкурент BMW за първи път от 2005 година насам.
Mercedes са най-продаваните премиум коли тази година
Снимка: Mercedes-Benz

Продажбите на Mercedes-Benz за периода януари-юни 2016 година възлизат на 1 006 619 автомобила, или с 12,1% повече спрямо първите 6 месеца на 2015 година.

Резултатът на BMW е 986 557 продажби и ръст от 5,8%. Третата позиция остава за Audi, твърди Autonews, въпреки че компанията все още не е обявила продажбите си за периода.

"Твърде рано е да прогнозираме как ще приключи годината, все пак продажбите на Mercedes и BMW са много близки", коментират анализаторите на Autonews.

Това се потвърждава и от статистиката за месец юни. През месеца с най-продажби може да се похвали BMW - 189 097 (ръст от 9,7%), следвана от Mercedes със 188 444 (ръст от 11%). При Audi броят реализирани автомобили е 169 000, което представлява ръст от 7,4% спрямо юни 2015 г.


0 от 500
  • #3
    13 rate up comment 16 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Японски премиум има ли? А шофьорите на японски премиум бицепси и пари имат ли?
  • #2
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Вчера в един немски форум имаше оплакване за голямо забавяне при доставките (явно заради многото поръчки) и един клиент обясняваше, как е получил писмо, че колата няма да бъде доставена с поръчаните Multibeam фарове, а с обикновени LED. Лично аз го виждам като основание за анулиране на поръчката, но те явно имат сериозен дребен шрифт:))
  • #1
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Мерцедес направиха голяма стъпка с дизайна(и отвън и отвътре), подобриха мултимедията, макар, че още е далече от на БМВ, за БГ не са много добра алтернатива обаче: при покупка на нов Мерцедес човек каца при Балкан Стар, който първо са едва в 4 -5 града и второ имат безобразно обслужване, те и за това повечето нови мерцедеси са внос от ММ.