IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes са най-продаваните премиум коли тази година

За първи път от 2005 година насам BMW остана на второто място

Mercedes са най-продаваните премиум коли тази година

За първи път в 90-годишната си историята германската марката Mercedes-Benz успя да продаде повече от 1 млн. коли за полугодието. Рекордният резултат я изведе на първото място в луксозния сегмент, изпреварвайки големия си конкурент BMW за първи път от 2005 година насам.
Mercedes са най-продаваните премиум коли тази година
Снимка: Mercedes-Benz

Продажбите на Mercedes-Benz за периода януари-юни 2016 година възлизат на 1 006 619 автомобила, или с 12,1% повече спрямо първите 6 месеца на 2015 година.

Резултатът на BMW е 986 557 продажби и ръст от 5,8%. Третата позиция остава за Audi, твърди Autonews, въпреки че компанията все още не е обявила продажбите си за периода.

"Твърде рано е да прогнозираме как ще приключи годината, все пак продажбите на Mercedes и BMW са много близки", коментират анализаторите на Autonews.

Това се потвърждава и от статистиката за месец юни. През месеца с най-продажби може да се похвали BMW - 189 097 (ръст от 9,7%), следвана от Mercedes със 188 444 (ръст от 11%). При Audi броят реализирани автомобили е 169 000, което представлява ръст от 7,4% спрямо юни 2015 г.


0 от 500
  • #13
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    drianov, съгласен съм. Оплюваха бенгъл обаще неговия дизайн се оказа доста успешен във времето. Новата С класа изглежда много добре и сигурно се продава добре.
  • #12
    18 rate up comment 2 rate down comment
    drianov ( преди 7 години )
    Мерцедес току що си обновиха гамата, логично е да продават много. S класата е еталон и винаги се е продавала добре, докато новата 7 серия само може да бъде една добра база за следващата 5 серия.Въобще дизайна на БМВ умря! Трябва пак някой като Бенгъл да ги вкара в час. В общи линии вече 10 години се въртят около неговите "творения" като само добавят по една щипка консерватизъм във всеки нов модел.
  • #11
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Новата S-ка е изключително красива
  • #10
    14 rate up comment 4 rate down comment
    do V-1 ( преди 7 години )
    Мултимедията на Хед Упа са 100% по-добри, но имам съмнение и за качеството: аз имам 230 000 км на две БМВ та за последните 3 години и нямам грам забележка, докато на съседката на новото GLE coupe се наложи пълна преинсталация на софтуер след като умря на 5000 км. БМВ дава и 4г и 200 000км гаранция и за мен са по-добрата алтернатива, но вътрешният дизайн много плаче за промяна, АУДИ пък неясно от къде, тръгнаха да копират изцяло конзолите и пластмасите от настоящето F30:))
  • #9
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Бади ( преди 7 години )
    Случайно съвпадение ако и догодина повторят резултатите вече няма да е случайно.S класа - винаги най продавана в сегмента сиЕ класа- чисто нов модел, за предпочитане пред покупка на бмв 5 или ауди а6 моделите им са на 6-7 години и на старо вървят по 30-40к лева.С класа - сравнително нов модел, има ново ауди а4 но не изглежда много различно от предното, има фейслифт на 3та серия но доста незначителен и колата не се различава от тази от 2012.
  • #8
    30 rate up comment 4 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    Имането на бицепсите винаги е свързано с кораво зобене ,е не с имане на пари.А коравото зобене винаги е свързано с липсата на мозък.Тези които имат мозък никога не зобят и не правят бицепси.А нямаш ли мозък не може да имаш пари ако не ти ги даде тате или не ги откраднеш.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    афтокомедиятаааа ( преди 7 години )
    глокшуми = к.у.р.шуми
  • #6
    17 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Само, че сигурно само мултимедият на БМВ може евентуално да е по-добра от на Мерца.Във всички други отношения, новите Мерцедеси са еталон в класа си и задават стандарта отново, докато новата 7ма серия на БМВ беше добра но като цяло не се отличи с нищо.Аз още като видях новият дизайн и бях писал тук в стари статии, че ще има смяна на върха при премиум производителите... и за сега познах
  • #5
    12 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    от доста време бицепсите са свързани с получаване на глокшуми а не на пари!
  • #4
    10 rate up comment 14 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    Това е марката която заслужава фразата ДАС АУТО.Всичко друго е ментак.