IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Puma превърна BMW GINA в маратонки

Новите X-Cat Disc излизат на пазара този месец

Puma превърна BMW GINA в маратонки

През 2008 година германската компания BMW показа зашеметяващ концепт под името GINA Light Visionary Model, който бе толкова футуристичен, че надали някога ще го видим в серийно производство. Сега друга германска компания - Puma, пресъздаде успешно този автомобил в най-новите си маратонки, които впрочем са вече налични в подбрани магазини по света.
Puma превърна BMW GINA в маратонки
Най-впечатляващото в BMW GINA бе обвивката на колата, която вместо от традиционните метални или композитни елементи е изработена от специален гъвкав, много издръжлив и изключително разтеглив материал, който обвива автомобила.

По подобен начин са създадени и маратонките X-Cat Disc, чиято разработка е направена съвместно с подразделението BMW Designworks. Всяка обувка е изработена от едно цяло парче разтеглив материал, който не само наподобява този при BMW GINA, но и дори е по-добър.

"Напредналите технологии ни позволиха да направим специалната материя по-издържлива и дишаща, което е задължително за спортни обувки", се казва в официалното съобщение от Puma, чиито инженери са работили и по създаването на германския концепт отпреди 8 години.
Puma превърна BMW GINA в маратонки
Друга аналогия между BMW GINA и Puma X-Cat Disc може да бъде открита в самата конструкция на маратонките. Тя представлява нещо като пространствено шаси от здрави и гъвкави елементи, върху което е поставен новаторският еластичен материал. Подметката също е създадена по технологии от автомобилната индустрия, като предоставя максимални сцепление, гъвкавост и лекота, сочи съобщението.

Към момента липсва информация за цените на маратонките. Не е ясно и в какъв тираж ще бъдат произведени.

Тагове: bmw gina puma
0 от 500