IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault най-сетне показа пикапа си

Серийният Alaskan излиза с 3 избора на двигател

Renault най-сетне показа пикапа си

Концернът Renault най-сетне показа дългоочаквания първи пикап с товароподемност от един тон в гамата си - Alaskan. Концептуалният модел бе представен още през септември миналата година, а сега в Колумбия дебютира и серийната му версия. Изборът на Латинска Америка не е случаен, тъй като това е регионът, където се продават най-много лекотоварни машини.
Renault най-сетне показа пикапа си
Както се очакваше, Alaskan представлява преработена версия на последното поколение на японския Nissan Navara. Подобно на донора си и той се предлага както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Вторият вариант е обоудван с електронна система за имитация на блокировка на диференциала, а също така и с механичен блокируем диференциал на задната ос.

Изборът на двигатели не се отличава от този при Navara. Базовата версия разчита на 2,3-литров дизел със 160 к.с., като той се предлага и със 190 к.с. За някои пазари ще се предлага и 2,5-литров дизел със същите показатели. Ще има и бензинов агрегат със 160 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат.

Производство на Alaskan ще бъде съсредоточено в Мексико, Испания и Аржентина. Въпреки названието си, моделът няма да се предлага в Аляска и другите щати на САЩ. Благодарение на съттрудничеството между концерните Daimler и Renault-Nissan, именно Alaskan ще се превърне в основа на първия в историята пикап на Mercedes-Benz. Машината носи кодовото име X-Drive и ще бъде показана наесен.

Снимки: Renault
 

Тагове: renault alaskan
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До до оня с пазарит ( преди 7 години )
    :D пак не си дочел от къде изрови тоя един милион Дачии. Ето ти официален доклад от самия Нисан http://***.nissan-global.com/EN/NEWS/2016/_STORY/160204-03-e.html. Рено са продали 2800000 от които около 600000 Дачии, като махнеш и Самсунг, Рено са продали около 2000000 , Нисан са продали 5400000, като махнеш Инфинити и Датсън общо има няма 5000000 2/5 не е равно на 1:6. Дори да ги вземеш като цели групи имаш 2.8/5.4, чиста пропорция 1:2 не 1:6. Явно си имал двойки по математика в училище:)
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    88888 ( преди 7 години )
    По-добре изглежда от Амарок!
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Вафла мура ( преди 7 години )
    То е ясно,че Рено са бок'луци... Но при все по некачествените БМВ (след 2010) ,които ввче правят компания на ФЯТ в дъното на всички класации, при Аудитата с еднодневни моторчета и скоростни кутии....човек трябва да се замисля преди да изръси 10 торби с пари, които "премиумите" искат.
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    ххх ( преди 7 години )
    - дачия около 900 000бр;- лада около 450 000 бр;- рено около 1 000 000 бр!Направо взехме и ти повярвахме
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    В продажбите които цитираш влизат и Нисан и Инфинити и Датсън, конкретно за 2015 концерна е продал 8,2 милиона от които сам каза че на Нисан се полагат 5,1 милиона къде се губят другите, освен това както сам казваш цифрите нищо не значат защото Рено все още прибира половината им печалба без значение колко ще продадат. И нещата се така защото Рено така искат, те са собственика иначе могат да докарат Нисан до ниво нишов автомобил в Европа както са другите японски колоси тук.
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Грешна ти е статистиката при 7 милиона на година за цялата фирма 4 милиона продават Нисан 2,5 Рено и 0.5 Лада. Както и да го въртиш на 1 Рено 6 Нисана такава пропорция не се получава. Да него говорим че Рено държат половината акции на Нисан демек печалбите на 2 от четирети им милиона отиват в Рено
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Sveta se promeni na 180 gradusa.Renault sus zadno i BMW s predno.Nikoga svetut nqma da e sushtiqt!
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    ТЕ ( преди 7 години )
    щото нямат пазарен в Индия, затова си направиха нов завод там - като пишете само да плюете, поне не се излагайте. в Африка също са популярни, а там, ако не знаете, също има добър и развит пазар.
  • #6
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    я пак провери за индия и корея какви пазарни дялове имат рендетата.не се мъчи да ги правиш големи. освен в европа на друго място нямат продажби които да си заслужава да се споменават.
  • #5
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Рено имат голям пазарен дял освен в Европа и в Бразилия, Аржентина, Индия, Русия, Корея и още куп екзотични дестинации. Е да не бълват милиони коли на китайския пазар да отчитат бройка като ГМ и ВАГ, но и другите им стигат.