IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault най-сетне показа пикапа си

Серийният Alaskan излиза с 3 избора на двигател

Renault най-сетне показа пикапа си

Концернът Renault най-сетне показа дългоочаквания първи пикап с товароподемност от един тон в гамата си - Alaskan. Концептуалният модел бе представен още през септември миналата година, а сега в Колумбия дебютира и серийната му версия. Изборът на Латинска Америка не е случаен, тъй като това е регионът, където се продават най-много лекотоварни машини.
Renault най-сетне показа пикапа си
Както се очакваше, Alaskan представлява преработена версия на последното поколение на японския Nissan Navara. Подобно на донора си и той се предлага както със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Вторият вариант е обоудван с електронна система за имитация на блокировка на диференциала, а също така и с механичен блокируем диференциал на задната ос.

Изборът на двигатели не се отличава от този при Navara. Базовата версия разчита на 2,3-литров дизел със 160 к.с., като той се предлага и със 190 к.с. За някои пазари ще се предлага и 2,5-литров дизел със същите показатели. Ще има и бензинов агрегат със 160 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат.

Производство на Alaskan ще бъде съсредоточено в Мексико, Испания и Аржентина. Въпреки названието си, моделът няма да се предлага в Аляска и другите щати на САЩ. Благодарение на съттрудничеството между концерните Daimler и Renault-Nissan, именно Alaskan ще се превърне в основа на първия в историята пикап на Mercedes-Benz. Машината носи кодовото име X-Drive и ще бъде показана наесен.

Снимки: Renault
 

Тагове: renault alaskan
0 от 500
  • #24
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Бай дизел ( преди 7 години )
    Серийният Нисан Навара с емблема на Рено...
  • #23
    3 rate up comment 5 rate down comment
    vld ( преди 7 години )
    рено е много добра марка.Комфортни икономични евтини и за сведение на познавачите не се разваля.Приятно каране
  • #22
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Цензурата! ( преди 7 години )
    Пуснах 5-6 линка за това, че във всички автомобилни класации, където и да е по света рено стабилно заема последните места от 10 години насам!Изтриха ги ...
  • #21
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Renault Kadjar е перфектна. изпробвах я за 3 дена. Модерен дизайн, качеството на материалите е доста по добро от в старите рена. Удоволствие от шофирането ..за цената си определено си струва. Хареса ми много повече от тигуана. Напредъка при Рено е очевиден. Не ги разбирам тези, които дават пари за оная пластмасова грозотия дъстер
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Продажбите на Рено в Европа в момента растат благодарение на Клио, Капчур и Каджар. Особено при Каджара ръста всеки месец е колосален. Талисмана също помага, все пак това е първият автомобил на Рено в този сегмент, който е реална конглокенция на германските производители, но не е основополагащ за ръста споменат по-долу. Аз лично не бих си купил Талисман заради малките двигатели с които се предлага (не мога да си обясня защо няма опция за 300 конски сили бензин например).
  • #19
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Класации, факти ( преди 7 години )
    По надежност и качество:....Последните места са винаги "резервирани" за рено/дачия във всички издания навсякъде по света!
  • #18
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да, вижда се ,че Рено жънат здраво заради талисмана... А новата Астра, която всъщност е доста добра не е помогнала на Опел да минат 100.000 бройки.
  • #17
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Един ( преди 7 години )
    Данни за продажби през месец май 2016 в Европа, плюс ръст спрямо 2015:1. Vw - 148635 + 4%.2. Renault - 101476 + 34%.3. Ford - 87662 + 5%.4. Opel/Vauxhall - 87181 + 11%.5. Peugeot - 80189 + 17%.Просто за информация.
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Според Уикипедия през 2015 са произведени (не продадени) малко над половин милион Дачии от всички модели.... От къде идват още толкова до продадените 900.000 според някой тук?А, може би са ментета произведени в някой Китайски гараж
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не позна мой човек Лада е обща собственост на Рено и Нисан не е част от само една от двете групи, тъй както Рено-Нисан имат 3% акции в Мерцедес, но двете фирми по отделно нямат. Пък ако си толкова дребнав махни от списъка всички Нисани който са пребрандирани Рена и пак брой, един жокер Nissan Scoot, Nissan NV400, да видим кои други ще откиеш най-продавания Нисин в Мексико на пример е Логан, упс то май било Априо