IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Panamera Turbo подобри рекорд на Северната дъга

Новото поколение на модела изравни постиженията на Lexus LF-A и Lamborghini Gallardo

Porsche Panamera Turbo подобри рекорд на Северната дъга

Новото поколение на хечбека Porsche Panamera Turbo премина Северната дъга на пистата "Нюрбургринг" за 7 минути и 38 секунди. От компанията-производител обявиха, че това е нов рекорд сред седаните, което означава, че в Porsche считат Panamera за автомобил от този клас. Именно като седан е определяна машината и във видеото, публикувано в официалния канал на марката в Youtube.
Porsche Panamera Turbo подобри рекорд на Северната дъга
Постижението на новото Porsche Panamera Turbo е с 1 секунда по-добро от досегашния рекорд, поставен през 2015 г. от седана Alfa Romeo Giulia в модификация Quadrifoglio Verde, която разполага с 2,9-литров бензинов мотор с 510 к.с. Времето на Panamera е еднакво с това на две от суперколите, които са преминавали през трасето - Lexus LF-A и Lamborghini Gallardo Superleggera.

Втората генерация на Porsche Panamera дебютира по-рано тази седмица, като версията Turbo разполага с 4,0-литров туин-турбо V8 двигател с мощност 550 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Двигателят е комбиниран с нова 8-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Тази модификация предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и развиване на максимална скорост от 306 км/ч.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche panamera
0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    седа=седан
  • #3
    14 rate up comment 31 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    това, ако е седа, аз съм трамвай. тея мошеници, почнаха да си класифицират колите, както те си искат,само и само да заблуждават хората и да се мъчат да подобряват някакви рекорди, които така или иначе не могат. единствен рекорд държат за най-голяма печалба от продадена кола. средно от кола печелят 19 000 евро. как няма да печелят, като има гл0паци, които си купуват ширпотреба на надута цена.
  • #2
    7 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    разликата в цената на панамерата и алфата каква беше?
  • #1
    28 rate up comment 10 rate down comment
    Жапанката ( преди 7 години )
    Има някаква грешка, не може седан да е по-бърз от суперспортния свръхтехнологичен Лексус!