IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Panamera Turbo подобри рекорд на Северната дъга

Новото поколение на модела изравни постиженията на Lexus LF-A и Lamborghini Gallardo

Porsche Panamera Turbo подобри рекорд на Северната дъга

Новото поколение на хечбека Porsche Panamera Turbo премина Северната дъга на пистата "Нюрбургринг" за 7 минути и 38 секунди. От компанията-производител обявиха, че това е нов рекорд сред седаните, което означава, че в Porsche считат Panamera за автомобил от този клас. Именно като седан е определяна машината и във видеото, публикувано в официалния канал на марката в Youtube.
Porsche Panamera Turbo подобри рекорд на Северната дъга
Постижението на новото Porsche Panamera Turbo е с 1 секунда по-добро от досегашния рекорд, поставен през 2015 г. от седана Alfa Romeo Giulia в модификация Quadrifoglio Verde, която разполага с 2,9-литров бензинов мотор с 510 к.с. Времето на Panamera е еднакво с това на две от суперколите, които са преминавали през трасето - Lexus LF-A и Lamborghini Gallardo Superleggera.

Втората генерация на Porsche Panamera дебютира по-рано тази седмица, като версията Turbo разполага с 4,0-литров туин-турбо V8 двигател с мощност 550 к.с. и 770 Нм въртящ момент. Двигателят е комбиниран с нова 8-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Тази модификация предлага ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и развиване на максимална скорост от 306 км/ч.

Снимка: Porsche

Тагове: porsche panamera
0 от 500
  • #34
    9 rate up comment 11 rate down comment
    v1per ( преди 7 години )
    От 150к.с. дизел какво очакваш? В космоса ли да те изтреля?Този мотор дето прави 8.4сек има 400NM и гори средно 4.2 дизел.
  • #33
    28 rate up comment 4 rate down comment
    BRAT ( преди 7 години )
    Поршето е дало *** доброто време! Евала! Кой каквото и да говори, тая марка е на върха на хранителната верига при по-масовите автомобили.
  • #32
    12 rate up comment 17 rate down comment
    до: до Алфист ( преди 7 години )
    ти къв автомобилен фен си като те интересува дизела?да не си тираджия?
  • #31
    24 rate up comment 7 rate down comment
    до Алфист ( преди 7 години )
    Знам,че всички алфисти сте сектанти на тази тема,но вчера илязоха резултатите на Алфа Ромео Джулия с 2.2 дизелов мотор.Резултати за съжаление са напълно посредствени - 8.4сек,което е еквивалент на по-старите А4 и далеч от времето на Голф ГТД например.Вярно е,че тестът бе с ръчна скоростна кутия,а не с 8степената на ZF.,но като цяло очакванията към този нов автомобил след рекламите за него бяха доста по-високи.
  • #30
    18 rate up comment 4 rate down comment
    RRE S3 ( преди 7 години )
    Spored men tazi Panamera e tolkova dobra i krasiva 4e 6te mi e po prodajbi Cayen,koeto za VW e muzika za u6ite
  • #29
    27 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Абе не знам кой е по бърз и кой не е ама как се вдига спойлера на тази Панамера...ЗВЕРСКО!!!
  • #28
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Алфист..не я правят по-бавна..прочети и осмисли какво е написал колегата! Алфата беше направена за Ринга..но като излезне с настройки, гуми..и т.н. за хора като теб (нали си Алфист)..може
  • #27
    29 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ама какво сравнявате различни класове коли бе...разбирачи! Значи Алфа Giulia e конkурент на БМВ 3 серия..повтарям 3-серия! 3-серия с Панамера ли се сравнява!?!? ! Много ясно че Панамерата е по-скъпа от 3-та серия на БМВ, C-класа на МБ, А4 на Ауди, Алфа Giulia, защото не са в един клас! CLS, 6та серия (Gran Coupe), А7
  • #26
    4 rate up comment 20 rate down comment
    Алфист ( преди 7 години )
    Нещо много съществено - Алфа не е Нисан! Предпроизводственият модел е да се тества за слабости които да се отстранят при производството.Забавянето от 6-7 месеца съвсем не е да я направят по-бавна!
  • #25
    6 rate up comment 20 rate down comment
    Алфист ( преди 7 години )
    Всъщност големият победител е Алфа Джулия Куадрафолио!70 к евро срещу поне х2 за тая Панамера!