IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще предложи два нови хибрида

До края на 2017 г. ще бъдат готови версии на GLC Coupe и E-Class

Mercedes-Benz ще предложи два нови хибрида

Компанията Mercedes-Benz потвърди намеренията си да увеличи гамата си „зелени” автомобили, в които ще инвестира над 7 млрд. евро. Те ще бъдат похарчени за нова платформа за електромобили, както и за хибридни версии на някои от сегашните модели на марката.
Mercedes-Benz ще предложи два нови хибрида
Два от тях ще се появат още до края на следващата година. Това са хибриди, които ще могат да се зареждат от електропреносната мрежа. Първият е кросовърът GLC Coupe, а вторият седанът Е-Class. И двата автомобила ще бъдат оборудвани с един и същ силов агрегат, в който влизат 2,0-литров бензинов двигател с 211 к.с. и електромотор със 116 к.с. Общата мощност на системата ще достигне 320 к.с.

От компанията засега съобщават единствено характеристиките на хибридния кросовър. Версията Mercedes-Benz GLC Coupe 350 e 4Matic ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и ще може да измине само на електричество около 30 км. Дебютът на модификацията ще се състои на автосалона в Париж.

Производителят от Щутгарт готви и трети такъв модел – модернизирана версия на сегашната хибридна S-Class. Тя ще получи преработен блок на акумулаторите и модернизирано програмно обезпечение, което ще му позволи да премине само на ток около 50 км.

Снимка: Mercedes-Benz
 

0 от 500