IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz ще предложи два нови хибрида

До края на 2017 г. ще бъдат готови версии на GLC Coupe и E-Class

Mercedes-Benz ще предложи два нови хибрида

Компанията Mercedes-Benz потвърди намеренията си да увеличи гамата си „зелени” автомобили, в които ще инвестира над 7 млрд. евро. Те ще бъдат похарчени за нова платформа за електромобили, както и за хибридни версии на някои от сегашните модели на марката.
Mercedes-Benz ще предложи два нови хибрида
Два от тях ще се появат още до края на следващата година. Това са хибриди, които ще могат да се зареждат от електропреносната мрежа. Първият е кросовърът GLC Coupe, а вторият седанът Е-Class. И двата автомобила ще бъдат оборудвани с един и същ силов агрегат, в който влизат 2,0-литров бензинов двигател с 211 к.с. и електромотор със 116 к.с. Общата мощност на системата ще достигне 320 к.с.

От компанията засега съобщават единствено характеристиките на хибридния кросовър. Версията Mercedes-Benz GLC Coupe 350 e 4Matic ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди и ще може да измине само на електричество около 30 км. Дебютът на модификацията ще се състои на автосалона в Париж.

Производителят от Щутгарт готви и трети такъв модел – модернизирана версия на сегашната хибридна S-Class. Тя ще получи преработен блок на акумулаторите и модернизирано програмно обезпечение, което ще му позволи да премине само на ток около 50 км.

Снимка: Mercedes-Benz
 

0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Немците може да са измислили само безсмислените хибриди, които са по-неефективни от нехибридните си аналози, но затова пък по-скъпи. Първите истински хибриди са Тойота Приус и Хонда Инсайт - и двете разработени в Япония по изцяло японски технологии, включително батерии и силова електроника. Впрочем, немците и до днес са пълни дупки при батериите - няма немски хибрид с немски батерии. Няма и да има, защото са непоправимо изостанали.
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хибридите не са измислени от немци, а от Австрийци не бъркайте двете нации. Но да смешно е трите немски концерна до вчера обясняваха каква простотия са хибридите и електричките, ами сега се втурнаха първи да ги правят. Че даже Порше си позволиха да се присмиват на Тесла и да обясняват как въображаемата им кола дето още е на чертожната маса, е по велика от американската.
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пускат ги Дошо, дори рекорда на Нюрбургринг се държи от немски хибрид, но ти нито можеш да четеш, нито си влизал в шоурум на немска марка, от къде да знаеш. Твоите познания ги градиш на принципа, затваряш очи, започваш да се напъваш като за голяма нужда и започваш да си представяш кое как е и после тия твои напънати фантазии ги предоставяш като факти ха ха ха.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ми отиди в която и да е немска марка и попитай за хибриди, със сигурност продават, друга тема е че ти шоурум на немска марка не си виждал и на снимка.
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Всички са чували за немски хибриди, но никой не ги е виждал...Тайна разработка на германците са да знаете. Военна разработка. Връщат гориво в резервоара. Няма все още пазар за тях и заради това не ги пускат.Сериозно ли напушените дизелови фенове на немски кошници си мислите, че немците имат хибрид, който си заслужава? Та те една обикновена кола с ДВГ не могат да направят като света без хиляди проблеми, а какво остава за хибриди. А и нали до вчера ги отричаха, както и вие също! Накрая кво стана
  • #13
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хибрида, като е измислен от германците, къде са им хибридите тогава? Кажете в кой шоурум на немска марка има изложен хибрид, за да отида да го видя с очите си и да го пипна? Кажете къде? Дори в Германия няма в техните шоурумове. НЯМА!
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    До швабен.... ( преди 7 години )
    Дошко,ти да не си им правил одит на финансовите отчети,че ги знсеш тези загуби!С този стар Сивик с дизелов двигател от още по-стара Астра си се "напушил",оглушал,оглупял и затъпял.Сменяй таралясника с нещо немско,може и да се оправиш с времето.
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Карал съм такъв двигател на ИНФИНИТИ Q50 и разхода беше 10/100КМ.На моменти турбо дупката доста се усеща.ИНФИНИТИ Q50hibrid има същия разход и е много по динамично и бързо.Да видим какво ще постигнат немците и на каква цена?
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това че някои преди 100 години е измислил нещо и е бил пръв не значи абсолютно нищо в технически аспект към днешна дата.
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Немците правят загуби от всеки продаден хибрид. Печалба правят единствено японските, корейските или китайските им доставчици на батерии и илова електроника. Добре помилете върху тези факти, вагонетки.