IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха елитните руски седан и всъдеход

Автомобилите от проекта „Кортеж” използват двигатели Porsche

Разкриха елитните руски седан и всъдеход

Проектът „Кортеж”, който разработва цяла нова линия автомобили за руския елит, се държи в тайна, но въпреки това от време на време се появяват подробности. Изданието Drom успя да се добере до патентни изображения на седан и всъдеход от проекта, които са предназначени за представителни нужди.
Разкриха дизайна елитните руски седан и всъдеход
Илюстрациите са регистрирани от Научния автомоторен институт (НАМИ), по чиято поръчка се изработват автомобилите. За седана и всъдехода се знае, че са изградени на една и съща платформа – ЕПП, която е разработена именно от специалистите от НАМИ. Двигателите на всички модели от проекта пък са дело на компанията Porsche.

Седанът засега носи индекс ЕМП-4123 и почти повтаря стила на първите скици, публикувани през 2014 г. Неговият дизайн също е изцяло дело на инженерите от НАМИ и се очаква така да изглежда и серийната версия. При всъдехода обаче нещата не стоят така, като според информациите в момента се експериментира с външния му вид, като той ще бъде променен.
Разкриха дизайна елитните руски седан и всъдеход
Най-вероятно автомобилите от проекта „Кортеж”, които освен седан и всъдеход включват представителна лимузина за руския президент и миниван, ще излязат под възродената марка „Руссо-Балт”. Работата по тях трябва да завърши до края на тази година, а презентацията им ще се състои през 2018 г. по време на инагурацията на президента на Русия.

Снимки: Drom

0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Те не само двигателя ами и купето на кайена са взели, тъкмо ще идва с монтиран двигател за по лесно :)Само предната решетка са сменили, повече тунинг фирми правят по добри разработки :)
  • #4
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Когато държавата ти се управлява от агент на КГБ неможе да очакваш тя да се развива технически и интелектуално. Тези поне едно време произвеждаха москвичи, сега ладите им са базирани на дачия. Направо смях как толкова богава страна на ресурси и територия с толкова велика наука едно време може да стане една такава дупка в която върха на технологиите са тръби за газ. Всъщност те май и тръбите за южен поток ги произвеждаха в Германия?
  • #3
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Първото ми прилича на Порше Кайен с фарове на Ауди и Шкода Йети.Второто има профил на предницата от Ролс Ройс, задни врати от БМВ и задница от Майбах.
  • #2
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ролс Ройс, Порше Кайен.
  • #1
    38 rate up comment 15 rate down comment
    Макс-Планк ( преди 7 години )
    Руснаците доказват теорията, че не е нужно да си голяма и богата държава, за да произвеждаш качествени продукти, особено автомобили. Въпрос е на организация, мениджмънт и система!. Руската държава има много ресурси, голяма е по територия и многолюдна, но въобще не може да произвежда качествени продукти, особено автомобили. Това на снимката е някаъв жалък хибрид между един доста грозен седан - Бентли, с муцуна на Ауди, ама толкова откраднати, че не е истина и му сложили две руски фарчета за мъгла