IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover Discovery Sport изтегли 100 тона

Кросовърът се справи с 3 железопътни вагона (Видео)

Land Rover Discovery Sport изтегли 100 тона

Всъдеходът Land Rover Discovery Sport успя да изтегли в продължение на 10 км. влакова композиция, състояща се от 3 вагона с общо тегло 100 тона. Това е 60 пъти повече от тежестта на самия автомобил и 40 пъти над максималното натоварване, което е описано в документацията на модела.
Land Rover Discovery Sport изтегли 100 тона
Експериментът бе проведен на 10-километрова отсечка на железопътна линия в Северна Швейцария. Маршрутът преминава през моста Хемисхофен на река Рейн, който има дължина от 285 метра, а височината му е 25 метра.
Land Rover Discovery Sport изтегли 100 тона
Компанията Aquarius Railroad Technologies е подготвила за автомобила специални железопътни колела, играещи ролята на стабилизатори. Останалата част от кросовъра е идентична с тази на стандартния модел. Той е оборудван с 2,0-литров дизел от семейството Ingenium, развиващ 180 к.с. и 430 Нм. Скоростна кутия е 9-степенен автомат, като тя работи с фирмената система за задвижване на четирите колела Terrain Response.
Land Rover Discovery Sport изтегли 100 тона
Това не е първият подобен опит на Land Rover. През 1989 г. в Плимут всъдеходът Discovery I тегли няколко вагона, за да покаже възможностите на новия си 2,5-литров дизелов мотор.



Снимка: Land Rover

Тагове: land rover discovery
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Navi ( преди 7 години )
    ъъъъ къде видяхте 400 кс. на таз жипка? Това е 180 кс, 4ри цилиндъра дизел сложен на автомобил в малкия SUV клас и затова е постижение. Сравнението с Тундрата е направи смешно, защото в нейния клас, способността да тегли тежест подобна на совалката, качена на платформа,би трябвало да е повече от обичайна.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    I qpontsite gi videxme na Lio Man.Smex!Xaxaxa!
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тея май копирта от японците но са доста назад.все пак са индийци...
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    xfgg ( преди 7 години )
    mnogo barzo zabravihte TOYOTA TUNDrA kak iztegli sovalka 136 tona bez prisposobleniq JAPAN NOMER 1 nai dobrrite
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Реклама.
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    До Стен ( преди 7 години )
    Я потърси в Ютуб човек дърпа влак(man pull train) - няколко вагона - 150 тонаВерно няколко метра но все пак. Реално на вагоните им трябва минимална сила за да тръгнат - и след това нещо което да им поддържа скоростта - Както си писал и тряктор ще свърши тази работа, камо ли 400 коня джип....
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Стен ( преди 7 години )
    Само да дам пример на този под мен.Преди доста години получихме вагон с ориз 50 тона,вагона,по спомен,беше 22.Бяха го паркирали на грешен склад,трябваше да се бутне около 50 метра.Събрахме се 8 човека,бутаме,пъшкаме,не помръдна и милиметър.Наложи се да викам трактор кт150,който така го дръпна,че трябваше да подлагам парчета *** под колелата,за да спре.Които колелата чупеха като кибритени клечки.Та много се съмнявам,че 1 човек ще бутне 1 вагон.
  • #2
    15 rate up comment 7 rate down comment
    ученик ( преди 7 години )
    доколкото си спомням в 8-ми клас по физика едно време учехме, че един ЧОВЕК може да бута един жп вагон....
  • #1
    5 rate up comment 17 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Shte iztegli q tva da ne e nemski kenef!