IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ток за цялата гама на Smart

Daimler ще покаже електрическите модели в Париж

Ток за цялата гама на Smart

Smart е първата автомобилна марка, която ще предложи електрическо задвижване за цялата си гамата модели, съобщават от концерна Daimler. Новите версии с означение ED (Electric Drive) ще имат премиера на автомобилното изложение в Париж тази есен.
Ток за цялата гама на Smart
Снимка: Smart

Smart стартира с електрическото задвижване още през 2007 година, когато пусна флотилия от 100 електрически автомобила в Лондон. До 2009 година броят им нарасна до 2000, като предлагането обхвана 19 пазара. Към 2012 година електрическата версия на Smart стана толкова популярна, че около 40% от всички продажби на марката в Германия се падаха на нея.

За представеното неотдавна четвърто поколение на автомобилите Smart концернът Daimler прави нова крачка по отношение на електрическата мобилност. Цялата гама - Fortwo, Fortwo Cabrio и Forfour - ще получи версии на ток.

Към момента няма информация за техническите и динамични характеристики на електромобилите. Съобщава се единствено, че моделите от серията ED (Electric Drive) ще използват батерии на дъщерното дружество на Daimler - базираната в Германия компания Deutsche Accumotive, докато електрическият двигател ще се доставя от Renault. Френската компания е и пряк участник в разработването на модела, тъй като четвъртото поколение Smart дели платформата си новото Twingo.

Всички подробности за Smart Electric Drive ще станат ясни в Париж през септември. Моделите ще дебютират първо в САЩ, а в началото на 2017 година ще бъдат налични и в Европа.

Тагове: smart electric drive
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не, че Рено и електрическа кола не са оксиморон. Добре, че са Нисан да им ги направи, иначе познай кога сами щяха да успеят! По принцип рендетата са здрави коли, но електрониката много им куца и проблемите са им главно там, освен, ако Нисан не са им е направили.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Е защо написали са си че Рено им ги е проектирало ще им прави двигателите. То немска електрическа кола е оксиморон.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като чета статията, направо да обявят, че немците са измислили електричеството и да се приключват всякакви спорове. Абе направо всичко за което се сещате е измислено от немец...Тези, направо нямат спирка с малоумната си пропаганда за *** фенове. Направо нямам думи, като чета такива статии. А червена точка за реклама. А да споделите АМ колко ви платиха за лъжите?