IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трабант преплува Дунав

Българин превърна машината в амфибия

Трабант преплува Дунав

Виждали сме всевъзможни доработки на Трабант, включително състезателни, хот род и др. Тази на Роберт Любенов обаче е наистина уникална, тъй като превръща бълващият газове и издаващ симпатично странни звуци Трабант в амфибия.
Трабант преплува Дунав
Изработката на плавателния съд е отнела около две години на Любенов, съобщава Нова ТВ. Той е нарекъл машината си „Dark Трабантула” и вече я е изпробвал по река Дунав - на 400-километровата международна регата.
Трабант преплува Дунав
От информацията става ясно, че возилото не е типична амфибия. Роберт Любенов е използвал водно колело, върху което "паркира" своя Трабант. Задвижването пък става с поставен отзад двигател от лодка. Трабантът може да се движи и по суша - просто трябва да бъде свален от плавателната платформа.
Трабант преплува Дунав
Името „Dark Трабантула" е дадено заради черната боя на колата. Машината разполага и с мачта, направена от част от свръхзвуковия изтребител МиГ-21.

Снимки: Нова ТВ

Още по темата:
Trabant VS Nissan GT-R

Trabant Turbo Quattro

Trabant след екскурзия в САЩ

Тагове: trabant
0 от 500