IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Trabant след екскурзия в САЩ

Автомобилът е оборудван с хидравлична система за удължаване на междуосието

Trabant след екскурзия в САЩ

За разлика от Zastava Yugo, източногерманският Trabant никога не е присъствал на пазара в САЩ. Един екземпляр обаче се разходи до Америка за разкрасителна процедура, която го превърна в истинско автомобилно бижу. Колата е получила името Trabantimino, което съвсем не е случайно избрано.
Trabant след екскурзия в САЩ
Уникалният Trabantimino е изграден в стила на El Camino, откъдето идва и името му. Донорът за проекта е Trabant 601 Deluxe от 1987 година, който е закупен в Берлин през 2002 година за скромната сума от 400 долара.

След като автомобилът пристига в САЩ, попада в ръцете на майстори на лоурайд автомобили от Оукланд, Калифорния. След това с возилото се заема компанията Elwood Bodyworks, която работи по колата цели четири години. За това време специалистите оборудват машината с хидравлично окачване и уникална система, която удължава междуосието до размерите на това при El Camino от 1973 г. И тази система е хидравлична.

Освен това Trabantimino разполага със задвижване към задния мост, като за целта е използван телескопичен карданов вал - най-сложният елемент в проекта, твърди изданието Carakoom. Той е разработен с помощта на специалистите в областта Rockford Constant Velocity.

За финал е поставен двигател Chevy 305 с карбуратор Edelbrock. Иначе цветът и дизайнът на оригиналния Trabant са запазени. Каросерията обаче е преработена в стила на оригиналното El Camino.

Информация за вложените средства липсва.

Снимки: Carakoom

Тагове: trabant
0 от 500