IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen продължава да отстранява щетите от Дизелгейт

Производителят изтегля в сервизите си над 800 000 коли в Германия

Volkswagen продължава да отстранява щетите от Дизелгейт

Компанията Volkswagen предприе поредната стъпка за отстраняване на двигателите с проблемно програмно обезпечение, намаляващо показателите на вредните емисии. Като част от нея над 800 000 автомобила в Германия ще бъдат изтеглени в сервизите на производителя, съобщиха от концерна.
Volkswagen продължава да отстранява щетите от Дизелгейт
По-голяма част от автомобилите са от моделите Passat, Passat CC и Eos. Програмата за препрограмиране на агрегатите бе предложена от Volkswagen и бе одобрена от Федералната агенция по автомобилен транспорт на Германия. Това е втората такава акция от страна на компанията, след като предишната засегна моделите  Amarok, Caddy и Golf.

От концерна са категорични, че манипулацията няма да отнеме повече от 30 минути. В същото време обаче разследването на скандала, станал известен като „Дизелгейт”, продължава в други държави в Европа, както и в Азия.

Очаква се Volkswagen да похрачи над 16 млрд. евро за регулиране на последствията от скандала. Въпреки това само преди дни концернът обяви, че увеличил приходите си, което изненада голяма част от автомобилните производители. Голяма част от тях не вярваха, че германците толкова бързо ще успеят да се възстановят от Дизелгейт.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Абе ( преди 7 години )
    кучетата си лаят а VW продължава напред!
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Странна тишина от страна на ВАГонетките ?А съседните статии са пълни с комплексарски изказвания и плюене по другите. Ама тука е тихичко? Защо ли?
  • #7
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Наблюдател ( преди 7 години )
    Това няма как да стане със софтуерен ъпдейт - мисля че е ясно на всеки - иначе щяха да го направят предварително.Така че ВАГ да ме извиняват за замазването на очите
  • #6
    6 rate up comment 8 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    До присъствалия в Дрезден,а на собствениците за колко време им преливат софтуер в т....те да казват,че всичко е наред и спазват еко нормите.Преливат ама още по лъжлив софтуер и магията е готова,а като отиде в САЩ и басмата се сцепила.
  • #5
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Защо всекидневно ни занимавате с тази Б0клучава фирма. От 12 млн. засегнати коли били оправили 50 хил. за 1 г. Без думи. И същите тези отровни талиги продължават да тровят и тровят. Оня пък кyхарник долу ще ми разправя как правели големите фирми. Да Фолк с Ваген е голяма фирма, но не за коли, а за лъжи и манипулации. За пореден път го доказаха, както и ще продължават да го доказват, също като феновете им, които са доказано най-голямата *** на обществото.
  • #4
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Преливат нов софтуер и пак облаците зад теб са факт, а параметрите дето са ти писали в книжката не са верни. Добре че големите фирми не правят така, че щяхма да сме измрели в ранна детска възраст от рак на белите дробове.Странно защо в САЩ не правят така, след като според тях това е решение на проблема? Там май службите си вършат работата и не правят компромиси с галениците на Меркел.
  • #3
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    по добре така околкото да изгориш жив в някоя Хонда
  • #2
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ами , какво да Ви кажаприсъствах лично на тази манипулация в дрездензакачат лаптоп за колата преливат нов софтуер за 7 минути и си готовследва безплатна смяна на всички консумативитака правят големите фирмиа не чакат хората да ги убие возилото им !Das *** !
  • #1
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Закривай. Аман от лъжи и разпадащи се кошове от тая марка.