IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автобус с 1400 места ще бори задръстванията

Превозното средство е по-ефикасно и по-евтино от подземната железница (Видео)

Автобус с 1400 места ще бори задръстванията

Автобус, който "прелита" над трафика, има внушителните 1400 места и е по-достъпен от изграждане на метро. Именно такова превозно средство показаха в Китай, като плановете предвиждат изпитанията му да стартират още това лято.
Автобус с 1400 места ще бори задръстванията
Автобусът е замислен така, че да не се влияе от трафика в градовете, тъй като конструкцията му позволява да се движи над колите. Пътническата кабина на машината, побираща цели 1400 души, е разположена на 2,1 метра над шосето, като контактът със земята става в двата края на пътя. Широчината на превозното средство е колкото две пътни ленти, или близо 8 метра.

Голяма част от кабината на автобуса е изградена от прозрачни материали, което трябва да тушира евентуалния стрес у шофьорите на колите, над които новаторското превозно средство преминава.

Задвижването на автобуса е напълно електрическо, като необходимата електроенергия се доставя от стълбове встрани от шосето. Максималната скорост на движение е 60 км/час, а общата дължина на машината достига цели 60 метра (дължината всеки от вагоните е 15 м.).

Инженерите са категорични, че новаторският автобус е почти двойно по-достъпен от изграждане на метро. А конструирането и пускането му в експлоатация изисква далеч по-малко време.

Автобусът може и да изглежда като от фантастичен филм, но е напълно възможно да го видим в действие съвсем скоро. Изпитанията му ще започнат още това лято, като градовете с най-натоварен трафик в Китай вече проявяват сериозен интерес към него.

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 7 години )
    Това е прототип на 5/6/7 години поне...т.е. дори не е прототип, а компютърна графика...
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    До долниятПърво това няма гуми, второ има двама шофьора !
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до Фолка ( преди 7 години )
    ти май не можеш да четеш. не видя ли че пише ел.задвижване?Това не е нещо което го може VW.VW може да им направи мизерни седалки, но китайците ще предпочетат те да си ги направят по евтино
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Фолк с ваген ( преди 7 години )
    Забравили са да напишат каква марка ще е тоя автобус - VW.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Бумеранг ( преди 7 години )
    Умно, много умно!!!! В това има много потенциал!
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 7 години )
    Интересно, но все пак има накои минуси пред меторто - светофарите например няма как да ги избегне.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 7 години )
    Тъй де, и колите им съотвтно да се смалят ;)
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Шопеску по скоро им измисли двойно по малки леки коли, но със същия полезен обем като на сегашните им. Също както и тук, кола с един човек вътре заема място 450см на 200см по пътищата.
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    дон Шопеску ( преди 7 години )
    Предлагам на правителството на Китай следното решение на проблема с пренаситеността: Да се генномодифицират следващите поколения китайци с ръст двойно по-малък от сегашния. Така на единица площ ще се събират двойно повече китайци и задръстванията ще намалеят значително. Например на един кв.м в момента се събират 10 китайци, съответно ще станат 20.
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега бай *** няма ли да каже на босите китайци, които изкупиха сума ти чуждестранни фирми, че е по екологично да е на дизел???