IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Хибридът показа разход от 4,52 л/100 км, би постижението на Honda Insight от 2000 година

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Новото поколение на Toyota Prius е най-икономичната кола на пазара. Това твърди американското издание Consumer Reports, което от 1936 година насам провежда тестове на автомобили, като дава оценки за качеството, надеждността и представянето им.
Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
При теста на хибридната Toyota Prius от ново поколение, моделът е показал среден разход на гориво от само 4,52 л/100 км. Това е най-доброто постижение в историята на изданието, като побеждава досегашния рекорд на Honda Insight от 2000 година - 4,61 л/100 км.

Разходът на гориво в градски условия е 5,47 л/100 км, а този на магистрала със скорост 104 км/час - 3,98 л/100 км. Любопитно, но последният показател превъзхожда постиженията на всички тествани от Consumer Reports дизелови автомобили.

От изданието уточняват, че закупуват всеки автомобил, който изпитват. Инсталират му система за прецизно измерване на наличното в резервоара гориво, като провеждат тестовете на различните коли при аналогични условия.
Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
Новото поколение Toyota Prius бе представено в края на миналата година. Моделът е изграден на новата платформа на японския автомобилен гигант - Toyota New Global Architecture (TNGA), благодарение на което демонстрира както по-ниско потребление на гориво, така и подобрени простор, динамика и ускорение.

Имахме възможността да изпробваме модела преди броени дни. Очаквайте ревюто ни съвсем скоро, като засега ще разкрием единствено, че останахме приятно изненадани.

Припомняме, че новото поколение Toyota Prius се предлага в две версии - хибрид и плъг-ин хибрид. В случая става въпрос за първата, чиито батерии не могат да се зареждат в ел. мрежата.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #16
    33 rate up comment 6 rate down comment
    Prius ( преди 7 години )
    Подбалканския път да не е станал случайно магистрала? Често минавам от там и мога да те уверя, че е доста по-приятен, има къде спреш, къде хапнеш, да пиеш кафе и е пълно с места със забележителности, които едва ли си виждал някога. Както и едва ли някога ще разбереш каква е максималната скорост на Приус щом си фантазираш, че не може да вдигне 140 км/ч. Интересното е, че явно някакви комплекси избиваш, щом пишеш глупости под статия за кола, която явно не ти харесва. По-добре не се излагай!
  • #15
    23 rate up comment 18 rate down comment
    До Prius ( преди 7 години )
    Колкото до това,че "летиш" по магистралите с 90км/ч ти вярвам.
  • #14
    21 rate up comment 21 rate down comment
    До Prius ( преди 7 години )
    Дори и ти не ди вярваш,нали? "Твоят" Приус не може да вдигне 140 км/ч. И не само твоят.
  • #13
    36 rate up comment 4 rate down comment
    Prius ( преди 7 години )
    Има, защо питаш?Моя гори 5-5,5/100 при 140 км/ч в зависимост от сезона.Градското е много относително понятие. Зависи от града и в кои часове се тества колата. На мен в София в нормален трафик ми пада под 4/100. В най-големите задръствания стигам до 5/100. На извънградско със скорост 90 км/ч на круиз контрол София-Ст.ЗагораСофия 3,4/100 и 3,1 без круиз контрол със същата скорост. На колегата Пежо 508 1,6 дизел по същия маршрут и скорост 4,8/100 му е разхода.
  • #12
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Пак питам ( преди 7 години )
    Има ли във форума поне един ***,който да си е купил Приус!
  • #11
    31 rate up comment 8 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Стар мерцедес,колко да е стар?Барутник от 1999г?За жалост бедните винаги си остават бедни....,дори в мечтите си !
  • #10
    23 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Хаха-ха, нали гореще по 2,12/100 градско тествано Мухаха
  • #9
    38 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Приус 3 , не този най-новия и най-икономичния в света харчи със 140 км/ч. 5/100км. Приус няма конглокенция дори от дизеловите тояги.
  • #8
    24 rate up comment 11 rate down comment
    само питам ( преди 7 години )
    Има ли някой в този форум,който да си е купил Приус?
  • #7
    28 rate up comment 3 rate down comment
    ( преди 7 години )
    някой знае ли разхода при 140 км/ч?