IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Хибридът показа разход от 4,52 л/100 км, би постижението на Honda Insight от 2000 година

Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола

Новото поколение на Toyota Prius е най-икономичната кола на пазара. Това твърди американското издание Consumer Reports, което от 1936 година насам провежда тестове на автомобили, като дава оценки за качеството, надеждността и представянето им.
Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
При теста на хибридната Toyota Prius от ново поколение, моделът е показал среден разход на гориво от само 4,52 л/100 км. Това е най-доброто постижение в историята на изданието, като побеждава досегашния рекорд на Honda Insight от 2000 година - 4,61 л/100 км.

Разходът на гориво в градски условия е 5,47 л/100 км, а този на магистрала със скорост 104 км/час - 3,98 л/100 км. Любопитно, но последният показател превъзхожда постиженията на всички тествани от Consumer Reports дизелови автомобили.

От изданието уточняват, че закупуват всеки автомобил, който изпитват. Инсталират му система за прецизно измерване на наличното в резервоара гориво, като провеждат тестовете на различните коли при аналогични условия.
Обявиха Toyota Prius за най-икономичната кола
Новото поколение Toyota Prius бе представено в края на миналата година. Моделът е изграден на новата платформа на японския автомобилен гигант - Toyota New Global Architecture (TNGA), благодарение на което демонстрира както по-ниско потребление на гориво, така и подобрени простор, динамика и ускорение.

Имахме възможността да изпробваме модела преди броени дни. Очаквайте ревюто ни съвсем скоро, като засега ще разкрием единствено, че останахме приятно изненадани.

Припомняме, че новото поколение Toyota Prius се предлага в две версии - хибрид и плъг-ин хибрид. В случая става въпрос за първата, чиито батерии не могат да се зареждат в ел. мрежата.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #26
    22 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    1.5 - 1.6 дизел с евро 6 на повечето производители е много близо до разхода на Приус за който са написали в статията (говорим за разход не за Приус като автомобил) при 1/2 от цената му. Аз лично съм карал 1.4 дизел, който си правеше споменатият в статията разход, но динамиката беше плачевна ;). Много е спорно също (ако изключим ФВ и Фиат ;))), колко Приуса е по-екологичен в сравнение с малолитражните дизел. В САЩ не карат малки дизели и не ги сравняват в споменатата класация.
  • #25
    20 rate up comment 10 rate down comment
    икономико ( преди 7 години )
    Някой да отбележи,че автомобил не се купува основно заради разхода.Причини много.Това софтуерно-електрическо нещо си има контингент.А че не е по-добро от дизелите не е.Та *** 2.0 тди си върви 4.8-5.3 извънградско при 110-120 режим.Градско 6.3.Който иска нека си кара софтуерния турлей.Искам да видя обаче в САЩ как карат с 104 км. ххаха боже мъка.Да не говорим за начина на шофиране там като цяло.
  • #24
    24 rate up comment 7 rate down comment
    до: дивия селинджър ( преди 7 години )
    хахахаха, форумната *** пак е налазила статия за Тойота и то не каква да е, а най-икономичната кола в света. ще се сцепи от яд това жалко същество, че рекордите на Гинес които поставя всяка година любимата му селска марка в реалността не важат. дори падна толкова ниско, че започна да си фантазира, че си бил купил Приус. значи излиза, че кара по-умна кола от самия него. няма как обаче такъв див селянин да се качи на високотехнологичен продукт, като Приус. Гоуфа е колата на този екземпляр...
  • #23
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тоя с Рендето отдолу дето си ги измисля историите да вземе да не сравнява ябълки и домати!Приус е един клас над Меган. Тоест сравнява несравними неща. Това как да е, ами я да сравни мощността на двете и тогава да се прави на отворко и да сравни динамиката и усещането! Тръгнал той бедната душица да сравнява 1,5 дизел с хибрид на Тойота. Да се смея ли, да плача ли. някой хора тук а изключително зле. Все пак си направих справка в спритмонитора и там Меган 1,5 Д има ср.разход 5,7 а Приус 5,01.
  • #22
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Приуса в града харчи 4/100, и то не най-новия,за който е статията. А извън града с 90км/ч. около 3/100км. Няма конглокенция от дизел.
  • #21
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То над 140 и дизелите горят поне 6/100 Приус е може би колата с най-красив и модерен дизайн.
  • #20
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Няма Грешка ( преди 7 години )
    Толкова гори. В щатите са претенциозни и не допускат лъжливи изцепвания "2/100", както при нас. Дърт 190Д не може да гори толкова малко при нормално каране, макар да е много икономичен за времето си.И да - при 140 разходът на приуса става значително по-голям - над 6.
  • #19
    24 rate up comment 17 rate down comment
    Абе ( преди 7 години )
    не знам дали е най-икономична, но със сигурност е най-грозна!
  • #18
    20 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Платена реклама!
  • #17
    20 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Грозна отвън и още по-грозна отвътре с тоя забучен в нищото волан и ужасно грозното табло! И как със среден разход от 4.5 л/100 да е най-икономичната кола?! Сигурно има грешка.