IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си

Цената от 400 000 долара не притеснява желаещите да имат новия GT

Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си

Над 10 800 души са проявили желание да закупят новия Ford GT, което поставя компанията-производител в доста сложна ситуация. Причината е, че американците ще пуснат първоначално едва 500 бройки от модела.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
От компанията заявиха, че от повече от половината желаещи – 6 506 човека, са оформили напълно документите за покупка на колата и са потвърдили своята платежоспособност. Цената на автомобила надвишава 400 000 щатски долара, като втората партида ще започне да се произвежда едва през 2018 г.

Едно от условията, което Ford е поставил на бъдещите си клиенти, е автомобилът да бъде използван всекидневно, за да може да се вижда по улиците, а не да попадне в частна колекция. Всеки желаещ да купи GT трябваше да изпрати в компанията видео, в което да разкаже за начина си на живот и да покаже другите автомобили, с които разполага.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
Избраните щастливци ще бъдат определени най-късно до 90 дни след оформянето на поръчката им. Те ще могат да избират между 8 цвята на каросерията, като първите купувачи ще получат своите коли в края на годината.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
Любопитното е, че от Ford още не са обявили характеристиките на суперколата. По предварителни данни GT разчита на 3,5-литров турбо V6 двигател от семейството EcoBoost, чиято мощност е в порядъка на 630 к.с.

Снимки: Ford

 

Тагове: ford gt
0 от 500
  • #3
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Може би най-добрия хиперкар в момента. Нямам търпение да го видим в сравнение с Ла Ферари и Макларън Р1!
  • #2
    37 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хаха Р8? Този опит за копиране на италианския бик? Естествено от ауди всичко изкпираха и пак Р8 е по-бавно и грозно от оригинала на ламбо.А пък за сравнение с форда отгоре просто Р8 е за на село. Форда не само го забива в земята, а и го закопава на 2-3 метра под нея.
  • #1
    37 rate up comment 1 rate down comment
    Аман от олигофрени ( преди 8 години )
    Страхотна визия!Дано да надмине по успехи предшественика си....Да имах възможност,нямаше да се замислям-и аз щях да кандидатствам!