IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си

Цената от 400 000 долара не притеснява желаещите да имат новия GT

Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си

Над 10 800 души са проявили желание да закупят новия Ford GT, което поставя компанията-производител в доста сложна ситуация. Причината е, че американците ще пуснат първоначално едва 500 бройки от модела.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
От компанията заявиха, че от повече от половината желаещи – 6 506 човека, са оформили напълно документите за покупка на колата и са потвърдили своята платежоспособност. Цената на автомобила надвишава 400 000 щатски долара, като втората партида ще започне да се произвежда едва през 2018 г.

Едно от условията, което Ford е поставил на бъдещите си клиенти, е автомобилът да бъде използван всекидневно, за да може да се вижда по улиците, а не да попадне в частна колекция. Всеки желаещ да купи GT трябваше да изпрати в компанията видео, в което да разкаже за начина си на живот и да покаже другите автомобили, с които разполага.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
Избраните щастливци ще бъдат определени най-късно до 90 дни след оформянето на поръчката им. Те ще могат да избират между 8 цвята на каросерията, като първите купувачи ще получат своите коли в края на годината.
Суперколата на Ford събра 13 пъти повече поръчки от тиража си
Любопитното е, че от Ford още не са обявили характеристиките на суперколата. По предварителни данни GT разчита на 3,5-литров турбо V6 двигател от семейството EcoBoost, чиято мощност е в порядъка на 630 к.с.

Снимки: Ford

 

Тагове: ford gt
0 от 500
  • #13
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Статията е 100% рекламна - това е очевидно, но поне можеха да са малко по-умерени с цифрите. 10к човека били дали поръчки, ама 6,5 к ги били оформили напълно. Абсолютно невъзожно е толкова много хора да дадат по 400 к$ за Форд. Това не е нито Ферари, нито Ламбо, даже и да има характеристики, това нещо няма шанс да се позиционира до легендарните хиперкари.
  • #12
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    A be nemskite koptori pak sa na opashkata fakt.Germaniq umre!
  • #11
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кога излезе, кога е купи и кога е кара, че чак прецени, че е страхотна и че си заслужава. Те още характеристиките не са излезли, а ти почна да го превъзнасяш тоя Форд. Форд е масова марка, ако не знаеш и подобна цена е безумие. Щом обаче се мъчат да ни убедят, че много го търсели ще взема да им повярвам.
  • #10
    15 rate up comment 5 rate down comment
    RS1600 ( преди 7 години )
    И не, цената изобщо не е висока спрямо качествата на автомобила.И да, наистина хората кандидатстват, за да го притежават.Не е по-различни и с останалите най-желани и лимитирани топ модели на Ferrari, MаcLaren И пр.От Ferrari най-много безсрамно да откраднат първото място в каса си на ЛьоМан. Ако сте истински автомобилни фенове, сигурно знаете, че оригиналния Ford GT вече го е правил. Няколко пъти.
  • #9
    17 rate up comment 5 rate down comment
    RS1600 ( преди 7 години )
    Не са конете важни, а съотношението с теглото. Официални данни няма още, но Ford се заканват GT да има най-доброто съотношение от всичко досега. Отделно, няма производствен автомобил с толкова сложна и напреднала аеродинамика (затова е V6 мотора - за да е компактна задницата и да се оформят въздушните потоци около кокпита). Нека излязат тестовете и тогава ще видим дали ще се мери с 488 или Ла Ферари...Можете да чешете клавиатурите до безкрай. Безсрамно били крали от Ферари?!
  • #8
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    100% удоволствие наистина, но не за собственика, а за сервизите и за тези, които са му го пробутали.
  • #7
    17 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    100% Форд - 100% Удоволствие!
  • #6
    19 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хубава кола са направили от Форд, но доста безсрамно са крали от Ферари и цената е меко казано висока. За Форд, какъвто ще да е подобна цена е смешна. А статията е рекламна от всякъде. Видите ли имало много поръчки и нямало да могат да насмогнат и заради това юруш на маслините. С такава цена и подобни изисквания към купуваче е доста съмнително да е така, както казват.
  • #5
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Ман ( преди 7 години )
    @StrikerФорд ГТ не хипер-кар. Разгледай спецификациите на П1 и Ла Ферари, че дори и на 918 и ще видиш, че с около 630 конски сили Форда няма как да е конглокент на посочените. Колата иначе е зверска, няма две мнения по въпроса.
  • #4
    31 rate up comment 4 rate down comment
    Ники ( преди 7 години )
    GT-то е брутално!