IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen представи новия крал на Нюрбургринг

Golf GTI Clubsport S ще излезе в серия от 400 бройки

Volkswagen представи новия крал на Нюрбургринг

Volkswagen официално представи най-мощната модификация на хечбека си Golf GTI. Тя е получила добавка Clubsport S и ще се появи за първи път пред публика на ежегодния фестивал на VW Group във Вьортерзее през лятото.
Volkswagen представи новия крал на „Нюрбургринг”
Както личи и от името, в основата на автомобила е дебютиралият преди година Golf GTI Clubsport. Хечбекът е създаден специално, за да подобри рекорда за най-бърза обиколка на „Нюрбургринг” сред машините с предно предаване. За целта инженерите на Volkswagen максимално са намалили масата и са форсирали двигателя.

Хот-хечът е останал без задни седалки, а предните са олекотени. Свалена е и част от шумоизолацията, поставен е по-лек акумулатор. Това е позволило теглото да бъде снижено с 30 кг. Част от компонентите на 2,0-литровия турбо двигател са подменени с нови и така мощността му е достигнала 310 к.с. В комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,8 секунди, а максималната скорост е 260 км/ч.
Volkswagen представи новия крал на „Нюрбургринг”
В крайна сметка Volkswagen Golf GTI Clubsport S е успял да премине „Северната дъга” на германската писта за 7 минути и 49,21 секунди, с което подобрява досегашния рекорд от 7 минути и 50,63 секунди, принадлежащ на Honda Civic Type R.

Във Volkswagen смятат да пуснат 400 бройки от модификацията, като 100 от тях вече са резервирани за немския пазар. На клиентите ще бъдат предложени 3 цвята - Deep Black Pearl Effect, Pure White и Tornado Red, но цените все още са неизвестни.

Снимки: Volkswagen

0 от 500