IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайското чудовище струва 1,9 млн. долара

Karlmann King е базиран на пикап Ford F-Series

Китайското чудовище струва 1,9 млн. долара

Китайското чудовище струва 1,9 млн. долара
Една машина изпъква сред всички останали на автосалона в Пекин. Тя е дълга цели 6 метра, демонстрира брутален дизайн и представлява китайска интерпретация на автомобил от категорията на Hummer H1 и Dartz Kombat.

Всъдеходът е наречен Karlmann King и е дело на китайската компания IAT-Auto. Ще бъде произведен в серия от само 10 екземпляра, като цената на всеки един започва от 1,9 млн. долара.

Въпросната сума е около 26 пъти по-висока от цената на най-скъпия Ford F-450 Super Duty - версията Platinum. Споменаваме този пикап, тъй като Karlmann King използва именно неговата база.

Двигателят също е зает от Ford. Работещият на бензин V10 мотор е от серията Triton, има обем от 6,8 литра и развива внушителните 367 к.с. Информация за трансмисията и динамичните характеристики липсва, но от IAT-Auto посочват, че при желание от страна клиента мощността на Karlmann King може да бъде допълнително увеличена.

Що се отнася до дизайна на Karlmann King, той е основната причина машината да си спечели прозвището "Чудовище". Формите са ъгловати и брутални, като напомнят за дизайна на Lexus, но изпълнен в стила на латвийската Dartz.

И докато отвън Karlmann King изглежда суров и безпощаден, интериорът му може да бъде сравнен с лукса на Rolls-Royce, твърдят от IAT-Auto. Салонът предлага четири отделни кресла, като между задните две е поставена масивна конзола, в която са разположени инфо-развлекателна система, охладител за напитки, минибар и др. Освен това седалките могат да бъдат превърнати в удобни легла.

За комфорта на пътуващите се грижат също така климатик с четири зони, тапицерия от алкантара и кожа, елементи от естествено дърво и др.

Самата компания IAT-Auto е създадена през 2002 година, като е проектирала и разработила редица автомобили на китайските компании First Auto Works, Beijing Auto, Changhe, Brilliance и Zhiche Auto.

Karlmann King ще се произвежда в Китай, но ще се предлага глобално.

Снимки и информация: Auto Sina

Тагове: karlmann king iat-auto
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бай уй ( преди 8 години )
    по-скоро 60 000 доларес трябва да струва, къде ти 300 000
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    6.8 литра V10 със внушителните 367 к.с. И кое им е внушителното ? Доста над 600 трябва да са за да се класира за внушително.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 8 години )
    Не е аналог на Хамър , щото Хамър вече не съществува !
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Уйо ( преди 8 години )
    ми чупките са да не го фащат радарите като го изрежеш на магистралата.Статията е доста оскъдна, всъщност.Изобщо не дава представа какво са вложили в това прасе. Твърде вероятно се изработва почти всеки детайл на ръка, което оскъпява нещата. Обзавеждането изцяло е преправено, а и материалите за външната част на каросерията дават вид да са бронирани...
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 8 години )
    И за какво са тези ръбове и чупки ??
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Напълно съм съгласен! Има и друго - ползват готова база. Автомобили като Koenigsegg струват по толкова и си ги разработват сами! И са като швейцарски часовници! Аз разбирам да платиш за инженерна мисъл, ама чак толкова...Не видях и да са използвали някаква платина по купето или нещо безкрайно скъпо!За мен това е на цена 300 000 долара, не повече!
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    12345 ( преди 8 години )
    Едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да плати за него, а не колкото пари са вложени в него. Едва ли някой ще се навие да плати толкова за това недоразумение, дори и в него да са вложени 1.8 милиона, следователно то просто не струва толкова.