IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda почти показа всъдехода си

Kodiak ще се предлага с 3 реда седалки като опция

Skoda почти показа всъдехода си

Skoda представи предсерийна версия на големия си всъдеход. Частично покритият с камуфлаж модел бе показан на специално мероприятие в Прага, съобщава Autocar.
Skoda почти показа всъдехода си
Кросовърът се появи с надпис A-Plus SUV, но се очаква на пазара той да се предлага под името Kodiak. Голяма част от стилистичните елементи в дизайна на автомобила са заимствани от концептуалния VisionS, показан на автосалона в Женева през март.
Skoda почти показа всъдехода си
Всъдеходът е изграден на модулната платформа MQB, като в базовия си вариант ще се предлага с 5 места. Третият ред седалки ще бъде достъпен като опция, твърдят от компанията производител.
Skoda почти показа всъдехода си
В гамата двигатели на Kodiak ще бъдат включени 1,4-литров бензинов турбо мотор със 150 к.с., както и 2,0-литрови турбо двигатели със 180 и 220 к.с. Дизелите ще бъдат 2,0-литрови, развиващи 150 и 184 к.с. На по-късен етап ще се появи хибридна модификация, която ще се зарежда от електрическата мрежа.
Skoda почти показа всъдехода си
Очаква се серийният вариант на кросовъра да бъде показан на автосалона в Париж през есента, а продажбите да стартират в началото на 2017 г. Освен това в Париж Skoda ще разкри и кросовър-купе, което ще бъде предлагано изключително за пазара в Китай.

Снимки: Autocar
 

Тагове: skoda visions skoda kodiaq
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Skoda почти показа ..." сякаш някой го интересува какво била показала Шкода.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Глупости! Чавка ти е изпила мозъка. Джиповете умират. Факт!
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Те посявят семето на бъдещето автомобилостроене , а то е с 4х4 задвижване.Повечето от тях няма да са огромни ръбести полекамиони но ще бъдат с 4х4 задвижване.Много скоро автопроизводителите ще се пригодят мощностите на само на 4х4 задвижване.Това го твърдя от 10г. , но мислех че тази промяна ще се осъществи далеч в бъдещето ,но това бъдеще се приближи много скоростно.Въпрос на няколко години и ние ще караме "ДЖИПОВЕ" ХА ХА ХА ХА ХА ХА.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 8 години )
    Аз лично като съм в кола се чувствам натъпкан като копърка в консерва. Усещането в СУВ е много по-приятно. Много СУВ и кросовъри се предлагат дори с 4-цил двигатели. Понеже не са тежки харчат малко повече от кола а предлагат повече място. Аз карам СУВ и съм доволен- дава ми каквото търся от автомобил без неща от които нямам нужда.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Още един тиган за кандидати за сервиза им ;). Иначе ако се вярва на официалната статистика бизнеса на Шкода процъфтява. Явно клиентите им не гледат официалните статистики за надеждност и не четат форуми, или имат достатъчно пари да си сменят колите през 5 години. Кой знае, но все пак поздравления за Шкода за добрите резултати!
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    страничен наблюдател ( преди 8 години )
    Една различна гледна точка за чудещите се за какво са СУВ-овете.СУВ съчетават най-доброто от колите и джиповете. Хората ги купуват основно за практичност и удобство- размери, падащи облекалки отзад, висок таван. Много си мислят, че СУВ са по-сигурни при катастрофа с друга кола заради по-високата позиция. СУВ харчат по-малко от истинските джипове. Повечето купувачи не се интересуват от всъдеходни възможности- те ползват 4х4 колкото да извадят колата от снега или да потеглят по нагорнище.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 8 години )
    Нещо не са в ред от Шкода и тотално от ВАГ. За чий х.й са тия СУВ-ове? Нито е кола, нито е истински джип.
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Хвани ВАГ та удари рено - другия полудържавен ментак!
  • #2
    8 rate up comment 5 rate down comment
    фен ( преди 8 години )
    полудяха с тия сувв..какво показват точно.., че ще има шкода сув, да не се мине някой да купи кашкай или атека преди това :)
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ОМГ