IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозният и най-мощен Range Rover дебютира в България

У нас се търсят най-скъпите версии, струващи над 400 000 лв

Най-луксозният и най-мощен Range Rover дебютира в България

Най-луксозната и най-мощна версия на Range Rover вече стъпи и на българския пазар. Модификацията носи името SVAutobiography и е разработена изцяло в техническия център Special Vehicle Operations (SVO) във Великобритания.
Най-луксозният и най-мощен Range Rover дебютира в България
Кросовърът се предлага както със стандартно, така и с удължено разстояние между двете оси. Неговите създатели са категорични, че това е най-многофункционалният автомобил на планетата, тъй като събира в себе си мощността на спортен автомобил, проходимостта на всъдеход и лукса на лимузина.

За първи път при SVAutobiography клиентите на марката ще могат да посочат уникалната опция за двуцветна окраска на купето. Предлаганата комбинация е цвят Santorini Black на горната част и 9 различни разцветки на долната. Напълно нов е надписът Range Rover на предния капак, а вратата на багажника е украсена с новата емблема SVAutobiography. Решетката е изпълнена в цвят Graphite Atlas и полиран хром.

Интериорът също е на високо ниво, като голяма част от елементите са от твърд алуминий. От него са направени и педалите, както и бутоните за управление на различните функции. Луксозните седалки са оборудвани с хладилно отделение и сгъваеми масички с електрическо задвижване. В  задните колони са вградени закачалки за палта (също от твърд алуминий), а на пода релсите за седалките са с алуминиево покритие.

При модела SVAutobiography за първи път се предлага опция за подвижен под в багажника. При него е заложено на същия метал, който е комбиниран с различни фурнири. Подът може да се изтегля навън, за да улесни товаренето или разтоварването на багажа. В багажника са разположени и двете допълнителни седалки, които са проектирани така, че на тях да могат да се разположат спокойно двама възрастни.

Версията SVAutobiography заменя модела Autobiography Black на върха на гамата на Range Rover. Всъдеходът се предлага с V8 двигател с компресор и мощност 550 к.с. Моторът с обем 5,0 литра е изцяло от алуминий и досега се предлагаше на модела Range Rover Sport SVR. Той е с 40 к.с. по-мощен от версията Autobiography Black, а максималният му въртящ момента е увеличен с 55 Нм и достига 680 Нм.

Агрегатът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF и със системата за задвижване на четирите колела All-Terrain Progress Control. Клиентите на SVAutobiography могат също така да избират измежду пълното портфолио от останалите силови агрегати на Range Rover - TDV6, SDV6 Hybrid, SDV8 и SCV6.

Автомобилът е оборудван и с редица асистенти за сигурност и функции за удобство на водача. Между тях са нова система от камери с по-ясен и контрастен образ и вградена дюза-пръскалка за почистване на задната камера. Новата врата на багажника Gesture осигурява достъп до багажното отделение, без да се налага да използвате ръцете си, а функцията Automatic Access Height автоматично снижава височината на автомобила при паркиране за по-лесно влизане и излизане.

Вариантът Range Rover SVAutobiography с дълга база се предлага на цени от 390 000 лв с ДДС, като първите продажби вече са факт. При това интересът е най-вече към версията с 5,0-литров V8 мотор с 550 к.с., която е оценена на 420 000 лв.

Снимка: Automedia.bg

0 от 500
  • #21
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ей, засрамихте доХтора от Швейцария и сега ви е сърдит и няма кой да ни разсмива. Бива ли такова нещо! Засрамете се най-накрая! :)))
  • #20
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Боян Колев ( преди 8 години )
    Простотия!? *** на шарена каруца...само това липсваше,на хала на БГ да се фукаме с скъпи коли. А парите от къде са? Безсрамни крадци и криминални типове...
  • #19
    4 rate up comment 3 rate down comment
    към модератора ( преди 8 години )
    към *** мнения , които не са написани на КИРИЛИЦА трябва да бъдат трити моментално !!!
  • #18
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    RRE S3 - този "човек" със сигурност е лекар, не виждате ли как пише. Аз досега не със попадал на лекар, на който да му разбирам почерка в рецептата. Иначе сериозно, това момченце трябва определено да се прегледа!
  • #17
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    RRE S3 е мутра, която се занимава с медицина-не разбрахте ли ;D. Този човек не се научи толкова години тук да пише правилно и само ни създава работа да му цъкаме минуси на скапаните мнения, а на всичкото отгоре не престава да демонстрира самочувствие, което показва и че е дииив селянин.
  • #16
    4 rate up comment 6 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Onia e moia imitator bratovcet, raboti kato magazioner.
  • #15
    4 rate up comment 10 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Karam Evoug, i sam se zapisal za Tesla, ama s drajka, kato pesenta na Tuturutka na Tsalata drajkata....Bo-ga-tash sam, barovec.
  • #14
    4 rate up comment 12 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Priatel ti ne znae6 predistoriata na tozi 3 godi6en konflikt.Radvam se 4e poznava6 kolegi na pozicii.Moite pari idvat ot medicinata,no az gi i reevestiram dosta pravilno,otkadeto idva i kapitala mi.Za toyotodjiite sam mutra i to zlove6ta,za normalnite hora sam spasitel
  • #13
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ...поведението ти е като на мутра от дискотеките в Студентски град.Ееее, ти го повиши в мутра. Смятай сега колко ще му се вдигнат акциите!А и не знаеш ли, че пациентите в психиатриите най-много си представят, че са лекари. Някой толкова се вживяват в тази роля, че започват да водят двоен живот на лекар и пациент. Точно такъв е случая с RRE S3. Не зная има ли все още надежда за него или такава е изгубена. Факт е, че е тежък случай и той го доказва всеки ден.
  • #12
    5 rate up comment 2 rate down comment
    32424 ( преди 8 години )
    еми батко аз имам пари за ифон ама с него щях мъча 100 пъти повече отколкото сега като съм с нокия с фенерче на 100 години