IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лекарите забраниха на Алонсо да кара в Бахрейн

Мястото на двукратния световен шампион ще заеме белгийски дебютант

Лекарите забраниха на Алонсо да кара в Бахрейн

Пилотът на McLaren-Honda Фернандо Алонсо пропуска предстоящия втори кръг от световния шампионат във Формула 1 – за Голямата награда на Бахрейн през този уикенд. Причината е, че испанецът не е успял да премине успешно медицинските прегледи.
Лекарите забраниха на Алонсо да кара в Бахрейн
Снимка: Ройтерс

Двукратният световен шампион катастрофира тежко по време на първия старт от шампионата – за Голямата награда на Испания. Алонсо се разби с повече от 300 км/ч, като нарани сериозно лявата страна на гърдите. Оказа се, че пилотът има няколко счупени ребра и въпреки желанието си да се състезава, ще остане сред зрителите.

„Приемам решението на медицинската комисия. Исках да карам, защото мислех, че съм напълно възстановен от инцидента. В първите дни след него имах проблеми, а гърдите все още ме болят от едната страна. Ще се опитам да помогна на отбора от бокса”, сподели Алонсо.

От ФИА (Международната автомобилна федерация) обявиха, че преди следващия кръг от първенството – за Голямата награда на Китай, на испанския пилот ще бъдат направени нови преледи и тогава ще бъде взето решение дали той ще може да се състезава.

Мястото на Алонсо в болида на McLaren-Honda за предстоящото състезание ще бъде заето от Стофъл Вандоорн. Белгиецът е шампион в първенството GP2, но няма нито един старт във Формула 1. Вандоорн пристигна по спешно в Бахрейн от Япония, където бе на двудневни предсезонни тестове за шампионата Super Formula.


 

0 от 500