IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan повиши мощността на GT-R

Обновеният модел демонстрира нови технологии и различен дизайн

Nissan повиши мощността на GT-R

Подобрен GT-R демонстрира японската компания Nissan на автосалона в Ню Йорк. Става въпрос за модернизация на настоящото поколение, която обаче е най-мащабната от премиерата на автомобила през 2007 година. Обновлението засяга както дизайна и технологиите, така и задвижващата система.
Nissan повиши мощността на GT-R
Снимка: Ройтерс

По отношение на дизайна виждаме напълно променена предна част, която демонстрира различни светлини, броня и радиаторна решетка. Добавени са също така нови цветове за екстериора и джанти с различен дизайн.

Салонът също е променен, като предлага нова кожена тапицерия на таблото, променена централна конзола, нова инфо-система с 8-инчов дисплей, различен волан, по-комфортни спортни седалки и др.

За комфорта в кабината на новата версия на GT-R се грижат също така акустични стъкла, допълнителна шумоизолация и системата Active Noise Cancellation, която филтрира нежеланите външни шумове.
Nissan повиши мощността на GT-R
Снимка: Nissan

Що се отнася до задвижването, то е поверено на познатия 3,8-литров V6 двигател с би-турбо. Той обаче е настроен да генерира с 20 к.с. повече, или общо 570 к.с. Поставена е също така нова изпускателна система от титан.

Към момента липсва информация за динамичните характеристики на обновения GT-R. Не са известни и цените. Подробностите трябва да бъдат налични това лято, когато ще се състои пазарната премиера на автомобила.

 

Тагове: nissan gt-r
0 от 500
  • #38
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Кодошо ( преди 8 години )
    Както и няма да видите GT-R да направи 3-4 последователни лаунч-старта, без да смени скоростната кутия след това!Срещу 50 последователни на Порше Турбо, Турбо S! Ха ха ха!
  • #37
    6 rate up comment 0 rate down comment
    ГАЗ ( преди 8 години )
    В този безмислен спор за поред път се видя скотоумието на населението.
  • #36
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Егати табуретката!
  • #35
    5 rate up comment 13 rate down comment
    RTG ( преди 8 години )
    Единственото хубаво нещо е волана, който вече е копиран от Порше.
  • #34
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Извинявам се за долния пост, но още не съм си изпил хапчетата и нещо не ме слуша главата! Халюцинирам!
  • #33
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    GT-R не само е по-добър от Троше.Той е и по-качествени по-добре сглобен.Няма да видите GT-R със сменян два пъти двигател, защото е дефектен.Няма да видите GT-R с наводнено купе при дъжд, с пушещи кабели в купето, с изгасващо табло при преминаване през неравности.Трошето е един скапан батал за много пари.Нищо повече.И не намесвайте четирите нули при колите, че ставате смешни.
  • #32
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Предницата на Грознилата е ужасно грозна, особено радиаторната решетка тип холна масичка, даже и две крачета си има! Такава грозотия като тази предница на Нисана досега не съм виждал! Иначе интериора е много по-добър от предишния и най-вече таблото с уредите е страхотно!
  • #31
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    GTR е само 3.8 V6, по-тежък и въпреки това е по-бърз от Авдито V10 5.0. Изводите в кое има вложена по-добра инженерна мисъл са ясни.
  • #30
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Само минавам!? ( преди 8 години )
    Абе, къде тука пише за Порше????ай,ай! еми почват- дачия рено даф ман татра зил магирус ?! Баси тъпните!?
  • #29
    3 rate up comment 14 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Порше не е кола за драг, а за кеф. Задно разположения двигател дава уникално преживяване. GTR е много добър автомобил и вероятно по-бърз но няма кефа който може да изпиташ с порше.