IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Dacia ще спасява АвтоВАЗ

Никола Мор застава начело на руската компания, а постът му в Dacia поема Ив Каракацанис

Шефът на Dacia ще спасява АвтоВАЗ

Френската група Renault потвърди официлано името на новия ръководител на АвтоВАЗ. Това е Никола Мор, който от 2014 година е начело на Dacia. Мястото на французина в румънската марка ще бъде заето от Ив Каракацанис.
Шефът на Dacia ще спасява АвтоВАЗ
Новият седан на АвтоВАЗ - Lada Vesta. Снимка: Ройтерс

Никола Мор поема поста от шведа Бу Андерсон, който бе уволнен по-рано този месец. Французинът ще има нелеката задача да измъкне АвтоВАЗ от кризата, в която е изпаднала.

Загубата на АвтоВАЗ в края на 2015 г. достигна 74 млрд. рубли, като за нейното намаляване не помогна дори жестоката кадрова политика и масовите съкращения на персонала, наложени от вече бившия президент Бу Андерсон.

Към момента няма информация за промените, които ще въведе Мор в руската компания. Твърди се обаче, че предстоят още рокади.

Вече бившият пост на Никола Мор в Dacia ще бъде зает от Ив Каракацанис. Той е родом от Марсилия, като се включва в екипа на Renault още през 1992 година. Работил е и за други автомобилни компании, сред които Valeo и Faurecia. През годините Каракацанис заема различни ръководни постове в Renault-Nissan, като през януари 2014 е назначен за генерален мениджър на Groupe Renault Romania и главен изпълнителен директор на Dacia.

Тагове: dacia
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Каракачанов ( преди 8 години )
    Каракачанинът ще спаси Лада!! Скоро всички каракачани и гърци ще карат Лади. :):)
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    то по-добре .. ( преди 8 години )
    да спасява рено, че на арабчето Гон май му свършиха батериите!като гледаме какво саблезъби кокошки почна да бълва ..
  • #3
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Разбирачев ( преди 8 години )
    А знаете ли че Рено-Нисан имат намерение да закриват завода в Миовени и изцяло да изкарат Дачия от ЕС.Ще се произвежда в Мароко и Турция за европейския пазар.Заплатите от 490Е които плащат в Румъния им идвали високи.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Разбирачев ( преди 8 години )
    Каква е разликата между УВОЛНЕН,СЪКРАТЕН,ПРЕНАЗНАЧЕН И т.н.Разликата е в медийното тълкуване.Различните медии поразному си интерпретират смянатата.Просто Рено си въртят менаджерите с цел да не стоят на едно място ,да не крадът или за друго.Който е запознат с кадровата им политика знае защо.Да се прави политика от всяка вест днес е нормално за грантовите медии.Защо фирма която не е представена на родния пазар е от такъв интерес? Защо вместо за Лада не пишете повече за Дачия-лидера на пазара ни?
  • #1
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Закривай