IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan уволни президента на АвтоВАЗ

Наследникът на Бу Андерсон ще стане ясен до седмица

Renault-Nissan уволни президента на АвтоВАЗ

Ръководството на алианса Renault-Nissan взе решение да освободи от поста президента на най-големия руски автомобилен производител АвтоВАЗ – Бу Андерсон. Наследникът на шведския топ мениджър ще бъде обявен на 15 март.
Renault-Nissan уволни президента на АвтоВАЗ
Договорът на Андерсон изтичаше през декември тази година, но в крайна сметка бе решено той да бъде прекратен предсрочно. Причините не бяха обявени официално, но те стават ясни от прес-съобщението на Renault-Nissan. В него се казва, че наследникът на шведа ще трябва да измъкне компанията АвтоВАЗ от кризата, в която е изпаднала.

Според медиите в Русия в алианса са останали крайно недоволни от работата на Андерсон и отстраняването му е обсъждано още през ноември миналата година. Загубата на АвтоВАЗ в края на 2015 г. достигна 74 млрд. рубли, като за нейното намаляване не помогна и жестоката кадрова политика и масовите съкращения на персонала, наложени от вече бившия президент.

Освен това Андерсон не успя да се справи и с поставената му от ръководството на Renault-Nissan задача, според която АвтоВАЗ трябваше да извоюва поне 20% от пазара в Русия. В момента обаче дялът на най-големият руски производител на вътрешния пазар е малко над 15%.

Снимка: АвтоВАЗ

0 от 500
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до Дошо ( преди 8 години )
    Като не си го писал ти, избери си друг ник ако обичаш! Не пиши от моя! За всички е ясно, че полудържавните перачници СОЦваген и рено се занимават с всичко друго но не и с правенето на свестни коли.
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От Рено се включиха да обясняват за Хонда. ХахахаХонда на 150 000 км. може да е за основен ремонт само, ако си е карал без масло и антифриз. По никакъв друг начин не можеш да убиеш Хонда двигател. Ако си искал да напишеш за някой немски или френски ковчег, че на толкова км. е за основен ремонт може. Макар да са им много тези км. Обикновено около 100 000 км. и са вече за основен. ;)
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Това долу за Рено не съм го писал аз.Двигателите на Хонда са с огромен ресурс.
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    цитат от съвременен руски автомобилен журналист - "най-голямото подобрение в автомобилите на ВАЗ през последните години е това , че започнаха да боядисват видиите черни
  • #9
    4 rate up comment 8 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Най- голямата рашън фирма за производство на автомобили държи 15% от пазара за продажби на автомобили в Рашандрия и се бори да си вдигни %-те на 20.Няма смисъл да се говори по темата на собственият пазар се клати между 15-20%.Рашъните не щат да купуват собствената си рашън стока вие ми приказвате за велики промишлени подвизи на рашъните.Те си го признават ,че не могат да правят хубави автомобили и отказват да ги купуват вие се изхвърляте като .....на мокър пясък.
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Achtung дори да е вярна тази статистика забравяш че много малък процент от тези авомобили са на руски фирми, западни фирми имат заводи в Русия, това е.
  • #7
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Нисан преди да се обедини с рено беше качествена марка, приета в пазарите на целия свят! Особено в най-големия автомобилен пазар - САЩ, територия забранена за рено.Имено за това френската държава наля пари в тази сделка.15 години след това последиците за Нисан са катастрофални, до степен марката да пропадне дори след Фиат в класациите за качество.Но така е, полудържавните перачници като СОЦ ваген и рено се занимават с всичко друго, но не и с производство на добри автомобили. Факт!
  • #6
    25 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нисан преди Рено да ги купи бяха с огромни дългово и нищо ме продаваха.Откакто Рено ги купи са само на плюс ти говориш да се разкарат. Рено - Нисан е един от най-добре развиващия се алианс. Рено е държавна компания което е плюс, Рено се занимават с автомобилни спортове което също е плюс. Рено сега няма нищо общо със Рено от преди 20-25 години
  • #5
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Както винаги съм казвал, Нисан трябва по най-бързия начин да се разкарат от този съюз с полу-държавната компания Рено! Могат само да спечелят от това. И без това носят на гърба си целия алианс. Защо и те да делят дъното с Рендетата при условие, че са много стойностна компания!
  • #4
    15 rate up comment 23 rate down comment
    Тъй де! ( преди 8 години )
    След като докара Нисан до последните места по качество и надежност, рено "успешно" се заема и с Лада!Въобще френската държава няма нужда от икономически, биологически или химически оръжия за масово поразяване - пуска рено и готово!