IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пусна първия модел с новото quattro

Технологията ще бъде достъпна само за версията с 2,0-литров бензинов мотор

Audi пусна първия модел с новото quattro

Audi започна да приема поръчки за новото комби A4 Allroad quattro, което е първият модел на марката, оборудван с новата система за задвижване на четирите колела. При нея механичният диференциал Torsen е заменен с многодискова муфа с електронно управление, производство на фирмата Magna.
Audi пусна първия модел с новото quattro
Новата технологията носи името quattro ultra, като тежи с 4 кг. по-малко от предишната версия. Многодисковата муфа, при която количеството на дисковете зависи от мощността на двигателя, е вградена в скоростна кутия и в зависимост от пътните условия включва или заключва кардановия вал.
Audi пусна първия модел с новото quattro
Засега моделът Audi A4 Allroad quattro излиза на пазара единствено с 3,0-литров дизелов TDI V6 в два варианта на мощност - с 218 и 272 к.с. По-късно ще излязат версиите 2.0 TDI и 2.0 TFSI. Любопитното е, че технологията quattro ultra ще се предлага единствено на модификацията с 2,0-литров бензинов мотор, докато дизелите са оборудвани със стандартното quattro.
Audi пусна първия модел с новото quattro
Цените на комбито в Германия стартират от 44 075 евро. От стандартното Audi A4 то се отличава по увеличения с 34 мм клирънс, пластмасовите предпазители по каросерията и модернизираното шаси с допълнителен режим off-road. В оборудването на модела влизат 7-степенна автоматична скоростна кутия S tronic, ксенонови фарове, рейки на покрива и 17-инчови алуминиеви джанти.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #91
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе тия за автомобили ли ги броят... ужас аз мислях, че вече хората са осъзнали, че са лъскави каруци.
  • #90
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    https://imageshack.com/i/poA0eyKwj
  • #89
    2 rate up comment 2 rate down comment
    NPK ( преди 8 години )
    хаха кое наказват бе Дошее, пасатори наказват толупите БМВ и Мерц па и ВАГ хахха,охх нека ни болии..ше ги наказват с 1.0 3 цилиндъра ?или кое с 1.5 200 коня и 190 нМ..
  • #88
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Ми те и Хонда продават с предно предаване за спортни коли хахахаа ама някой казва ли им нещо :)))) Какво да им каже като с предно ритат разни ,,спортни" толупи на останалите нискотехнологични фирмички с големи претенции?
  • #87
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Германия ( преди 8 години )
    Така е да сравняваш Сеат и БМВ е все едно да сравняваш БМВ и Порше ми така де. ВАГ е фирмата хахахаа. А за необразованите Сеат си имат собствени инженери и то много добри който са помогали на Фольксваген не един път при направата на сьстезателни версии даже и бьдещия сьстезателен Голф ГТИ... А ти си от село познах нали???
  • #86
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен2 ( преди 8 години )
    Пич,първо седни да прочетеш нещо било то и най-простото списание,просто за да се научиш да запомняш по нещо.1-во това TDI така го казваш все едно Сеат са го открили,нищо че са евтин донор на ФВ.Никога не съм имал Сеат,сигурно си имат своите качества като здравина и т.н ама да го сравняш с коли като Мерцедес или БМВ е смешно(Като казвам двете марки нямам предвид Е36-ките и 190-тките ви за по 800лв).Все едно да ми разправяш как новия хотел в Сл.Бряг ще конглокира Монако....
  • #85
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами на село Сеат е най-великото.
  • #84
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    да сравняваш ролс ройсове и бмв 5 с 6.75 литра двигател с некви шкодилаци?!?! абе тука има некакъв невероятен разбирач?!?
  • #83
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Мда, не знаят тези на село...С дизелови мотори ги потрошиха
  • #82
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Момчето със Сеатите, много телевизия гледаш :) Повече хора незнаят че тази марка съществува. Успокой се и си лягай, че мина сънчо.