IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

V8 TDI за пикапа на VW

Доработеният Amarok разполага и с офроуд окачване

V8 TDI за пикапа на VW

Тунинг компанията MTM представи поредната си интересна машина. След като преди седмица видяхме превърнатият в 4х4 хибрид VW T6, сега наред идва още един модел на германския концерн. Това е пикапът Amarok, който е превърнат в европейски аналог на американския Ford F-150 Raptor.
V8 TDI за пикапа на VW
Пикапът на MTM е снабден с офроуд окачване с двойни амортисьори, предоставящо увеличен пътен просвет. Поставени са още специални гуми Cooper за тежки терени, имащи размер 305/50, както и 20-инчови джанти BBS. Променена е и спирачната система.

Въпреки че представлява способна офроуд машина, доработеният Amarok демонстрира и завидна динамика. Ускорението 0-100 км/час при модела изисква само 6 секунди, а максималната скорост на движение достига 240 км/час.

Впечатляващите показатели се дължат на новия двигател, доработен от MTM. Тунерите са изхвърлили стандартния 2,0-литров дизел, като са го заменили с 4,2-литровия V8 TDI на концерна. Той е настроен да генерира 410 к.с. и 930 Нм, като е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия и система 4х4.

Amarok V8 Passion Desert, както се нарича машината, е снабден също така с допълнителна защита на каросерията, матов оранжев цвят и тапициран изцяло в алкантара салон.

Цената на модела е около 200 000 евро.

Снимки: MTM

Тагове: mtm vw amarok
0 от 500
  • #6
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Горските служби и стопанства в Германия ползват Hilux, а не Amarok!Защо ли? Явно има защо да не изберат немското.Всъщност Amarok не се ползва от никоя сериозна фирма. Купуват го майки да ходят с него до мола или пишмар ловци/рибари да минат по някой черен път, където и с кола ще минеш. С това кашкавалено окачване никой не иска да се занимава. Да не говорим и за другата техника, която е на същото ниво и за нищо не става.
  • #5
    29 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    200 000 евро за Volkswagen - ХАхаХахАх . Само пълен тъпир би си купил тоя кашон, при положение, че си има на пазара F150 и други модели, като Hilux. Шматарока е пълен смях - поредната глупост от ВАГ. Разсмяха ме искрено.
  • #4
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Go ( преди 8 години )
    Екскюз ми, фен сън на ФВ, ама за тия пари (200к евро)се продава Г-клас 4х4(2)
  • #3
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Естествено в статия за ФВ, Дошо е първи и втори в коментарите
  • #2
    19 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Цвета на шматарока, много му ходи. Сега и на външен вид прилича на едно нещо от тУалетната след което пущаме водата...
  • #1
    26 rate up comment 18 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Пуф паф, пуф паф, пуф паф.....Ту тууут.... иде новия Строшваген Шматарок.Строшваген издигна калпавото проектиране до нови висини.