IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

V8 TDI за пикапа на VW

Доработеният Amarok разполага и с офроуд окачване

V8 TDI за пикапа на VW

Тунинг компанията MTM представи поредната си интересна машина. След като преди седмица видяхме превърнатият в 4х4 хибрид VW T6, сега наред идва още един модел на германския концерн. Това е пикапът Amarok, който е превърнат в европейски аналог на американския Ford F-150 Raptor.
V8 TDI за пикапа на VW
Пикапът на MTM е снабден с офроуд окачване с двойни амортисьори, предоставящо увеличен пътен просвет. Поставени са още специални гуми Cooper за тежки терени, имащи размер 305/50, както и 20-инчови джанти BBS. Променена е и спирачната система.

Въпреки че представлява способна офроуд машина, доработеният Amarok демонстрира и завидна динамика. Ускорението 0-100 км/час при модела изисква само 6 секунди, а максималната скорост на движение достига 240 км/час.

Впечатляващите показатели се дължат на новия двигател, доработен от MTM. Тунерите са изхвърлили стандартния 2,0-литров дизел, като са го заменили с 4,2-литровия V8 TDI на концерна. Той е настроен да генерира 410 к.с. и 930 Нм, като е свързан с 8-степенна автоматична трансмисия и система 4х4.

Amarok V8 Passion Desert, както се нарича машината, е снабден също така с допълнителна защита на каросерията, матов оранжев цвят и тапициран изцяло в алкантара салон.

Цената на модела е около 200 000 евро.

Снимки: MTM

Тагове: mtm vw amarok
0 от 500
  • #26
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тунинга на това недоразумение е толкова зле, а сток варианта смятай, колко е по-зле!Не случайно никой не ги ползва по предназначение, а само да се каже, че имат пикап. Истински коравите машини, които могат да се нарекат Пикап с главно П са съвсем други.
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Борис ( преди 8 години )
    Доста добър луксозен пикап, но цената от 200 000 си е голяма.Коментиращите по-долу нека забележат все пак, че става въпрос за тунинг проек, а не за stock модел.
  • #24
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кръстил се Германия, живее в Швейцария (даже името на държавата не може да напише без грешка) и кара Сеат. Да знаеш, че ти повярвахме. Направо всички ти вярват на лъжите. Пасатора го замени с Леон викаш. И кога успя бе? Не си се хвалил нещо. А с аЛудитата какво стана. Сменяше ги по едно време през ден. :)))А да този не си ти, знаем... ;)
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Германия ( преди 8 години )
    Не позна Дошо LEON :))))
  • #22
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Дошо до Германия ( преди 8 години )
    В Швйцария си и караш Пижо 307
  • #21
    6 rate up comment 6 rate down comment
    VAG for Life ( преди 8 години )
    930Nm ухаа това на кикдаун ще завьрти земята на обратно!!! Чудовище за истински мьже...
  • #20
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Германия ( преди 8 години )
    Ами искаш ли едно басче приятелю???? Ами ако аз сьм в Щвейцария кво правим??? Айде да го направим по интересно искаш ли ;))))
  • #19
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само някой селски комплексар би си сложил име Германия и то при условие, че Германия е виждал само на картата. Жалък и ограничен индивид си Германия! Веднага мога да докажа, че си такъв, като ти снимам днешния весник, който е на бюрото ми, но ти си толкова елементарен, че не заслужаваш такъв жест. Мечтай си, че всички са на село безработни и висят по цял ден в този сайт! Мечтите са безплатни. С какво ли обаче те ще подобрят мизерното ти положение не знам.
  • #18
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Хундай ( преди 8 години )
    Тук на няколко статии пише за Амарок 400+,после за Бентли 500+,после за новото М5 с 626кончета,Макларьн с 700 и какво кьде са оризковците тук????Новина че Хундай пуска дизел с 141коня олеле айде ве :))))
  • #17
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Германия ( преди 8 години )
    Виждал си ти Германия...... Кой знае във кое село си безработен и висиш тук по цял ден и заливаш хубавия сайт с помията си....