IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото BMW 7-Series засрамва M5

Флагманът M760Li xDrive прави 100 км/час за 3,7 сек

Новото BMW 7-Series засрамва M5

BMW е от компаниите, които умеят да смайват публиката. В този случай това направи новата версия на флагмана 7-Series. Тя носи обозначението M760Li xDrive и демонстрира динамика, която засрамва дори върховия спортист BMW M5.
Новото BMW 7-Series засрамва M5
Автомобилът се задвижва от конструиран от BMW M GmbH агрегат. Той е V12 с M Performance TwinPower Turbo и има обем от 6,6 литра. Показателите му са 600 к.с. и 800 Нм., като се предават към пътя посредством специално подготвена 8-степенна автоматична трансмисия и система xDrive, настроена да дава превес на задните колела.

Дори по-впечатляваща е динамиката на лимузината. Тя спринтира от място до 100 км/час за нищожните 3,7 секунди. За сравнение суперспортният М5 с 560 к.с. прави същото за 4,3 сек.
Новото BMW 7-Series засрамва M5
Максималната скорост на BMW M760Li xDrive е електронно ограничена на 250 км/час, но при поръчка на пакет M Driver’s Package показателят скача до 305 км/час.

Що се отнася до потреблението, то е повече от прилично за подобен автомобил. Ако може да се вярва на официалните данни, средният разход е 12,6 л/100 км, а вредните емисии СО2 - 294 гр/км.
Новото BMW 7-Series засрамва M5
В Женева BMW представя още една версия на M760Li xDrive. Тя носи обозначението V12 Excellence и предлага по-изискан екстериор. Той се отличава с наличието на повече хромирани детайли, различни джанти, променена решетка на радиатора и др.

Също толкова бърза версия на BMW 7-Series е подготвила за изложението и компанията Alpina. Моделът й се нарича B7 xDrive, разполага с 4,4-литров V8 би-турбо двигател с 600 к.с. и е способен на спринт от 0 до 100 км/час за 3,7 сек.

Снимки: Geneva International Motor Show

0 от 500
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Краси ( преди 8 години )
    В продуктовата гама става все по-интересно и строго профилирано,ако търсим голям спортен седан.Сравняват се M5 и M760Li xDrive M Performance,аз бих добавил и M6 Gran Coupe.И сега става наистина интересно,ако искам спортно ориентирана бензинова 7 серия,но не искам дълга база,защото в нея няма нищо спортно и в същото време 750i M Sport независимо дали е xDrive или RWD и спортна трансмисия не ми е достатъчно спортна със скромните си 450к.с.какво правя?Защо няма M7(60i)къса база RWD например?
  • #22
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не е лошо но не може да се бори с S-класата. То се и видя де немогат 20% от продажбите да стигне.
  • #21
    6 rate up comment 0 rate down comment
    KLASIKA ( преди 8 години )
    Евала Анонимен!!!За какво са ми всичките заигравки,като ще ме е срам да го показвам?!?Да махнат всичко,да остане само по шаси,и като си сложа каската поне ще се перча,че карам спъната Формула 1 с четири места....
  • #20
    19 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Страшен кошер! На фона на елегантността на S-класата и дори А8цата е просто фурнаджийска лопата! Последното елегантно БМВ 7 е това от 90те... После са някакви нелепи, китообразни форми!
  • #19
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много поздрави на S65AMG и S8 от Мтехник!:)
  • #18
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Трябва да си много злобно *** да плюс такъв автомобил. Как му намерихте кусур на това? Няма значение на каква марка си фен има си автмобили които немогат да се плюят. Обратното е признак на лош вкус и възпитание.
  • #17
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ролс Ройс е с двигател на БМВ не обратното.
  • #16
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За мен уникалното на новата 7ма серия е олекотеното с карбон купе за което всички които го тестват казват, че се управлява като спортен, значително по-малък по размери автомобил. Вероятно заради това олекотяване има такива добри времена от 0-100. За съжаление марката у нас има лоша слава защото се предпочита от *** и мутрафони.
  • #15
    8 rate up comment 9 rate down comment
    тцтцтц пак ( преди 8 години )
    BMW the best of the best
  • #14
    21 rate up comment 2 rate down comment
    чичо Скрудж ( преди 8 години )
    "..И добре че купиха Ролс Ройс че да му вземат двигателя иначе още да дрънкат със старите мотори.."Как ще взимат двигател от РОЛС РОЙС..КАТО ТЕ СА ГО СЛОЖИЛИ?! Двигателя е N74B66!