IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini разпродаде Centenario още преди дебюта му

Суперколата е посветена на 100-годишнината на основателя на марката

Lamborghini разпродаде Centenario още преди дебюта му

Lamborghini представи на автосалона в Женева новата си суперкола - Centenario LP770-4. Подобно на други специални модели на марката и този бе напълно разпродаден още преди да пристигне на автосалона.
Lamborghini разпродаде Centenario още преди дебюта му
Моделът е построен в чест на 100-годишнината от рождението на основателя на Lamborghini - Феручо Ламборгини, като разполагаща с пълноуправляемо шаси.

При движение с ниска скорост задните колела на Centenario LP770-4 завиват под малък ъгъл в посока, обратна на предните. Така се осъществява подобрена маневреност. При високи скорост всички колела завиват в една и съща посока, подобрявайки динамиката в завои.

Суперколата е оборудвана с най-мощния двигател, произвеждан някога от Lamborghini - атмосферен V12 с обем 6,5 литра и мощност 770 к.с. Той позволява на автомобила, който разполага и със система за задвижване на четирите колела, да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди. Скоростта до 300 км/ч се достига от място за 23,5 секунди, а максималната скорост е 350 км/ч.
Lamborghini разпродаде Centenario още преди дебюта му
Моделът е изграден около карбонов монокок. От същия материал са направени и всички елементи от каросерията, в резултат на което теглото на Lamborghini Centenario е сведено до 1520 кг.

Съотношението между масата и мощността е 1,97 кг/конска сила, като за модела са разработени допълнителни аеродинамични елементи. Един от тях е задното антикрило, което е активно.

От суперколата ще бъдат произведени 40 бройки - 20 купета и 20 роудстъра, като всички вече са продадени. Цените стартират от 1,75 млн. евро без данъци и такси.

Снимки: Geneva International Motor Show

Тагове: lamborghini centenario
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 9 rate down comment
    Боже боже ( преди 8 години )
    Не аз коментирах за задницата че с тези открити задни гуми ще хвьрля вода като чешмата на село и не изглежда сериозно с такава малка задна броня и сьщо аз имам две коли от ВАГ и обичам ВАГ но това не е красиво сори...
  • #11
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Техническите характеристики са лудница, както би трябвало да бъде за кола от този клас. На външен вид обаче са се изложили много. Колата изглежда зле. Дизайна и е не 1, а 2 стъпки назад спрямо досегашните модели. Очаквах нещо друго, но за ограничената серия, явно толкова е достатъчно.
  • #10
    13 rate up comment 1 rate down comment
    хепи ( преди 8 години )
    много философи - много нещо разбирачи и "дизайнери" от под шипковият храст и гетото !а колата е продадена вече на отбрани ценители......а дошо бута колело с една квадратна капла и света му е черен черен....
  • #9
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Според мен това е най нелепия модел на марката. Къде отиде авентадора мурселагото контача диабло, с тези форми ми пилича повече на смимка от японски комикс. Пред кеонингсега и бугатито това бледнее и на мен това хич не ми харесва че е така. Ламбо изгубиха оня супер агресивен и стегнат дизайн.
  • #8
    18 rate up comment 5 rate down comment
    хепи ( преди 8 години )
    VW Groop за пореден път показаха върхова класа и възможностиПърво Бугатито Сега товаследва Ауди и още още супер колиНЕДОСТИЖИМИ !а дошо бута колело с една квадратна капла и света му е черен черен....
  • #7
    6 rate up comment 6 rate down comment
    А бе.. ( преди 8 години )
    Лично на мен Aventador SV в пьти повече ми харесва.Понякога в стремежа си човек да направи нещо уникално се усира... Гледам задница и за бога защо е така високо вдигната бронята че се виждат задните гуми на 70% това кара колата да изглежда като селско сглобка Бьги...
  • #6
    1 rate up comment 6 rate down comment
    да гледат, ( преди 8 години )
    сектантите фЕатаджии и да цъкат!
  • #5
    26 rate up comment 0 rate down comment
    trb ( преди 8 години )
    Дори няма нужда да го разглеждат тези определени хора. Само факта, че е в ограничена серия го превръща в инвестиция, сега е 1.75 милиона евро...след няколко години на 0км. ще е двойно.
  • #4
    2 rate up comment 34 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    И за външен кенев не става.Вътре е много тясно.Най-много някой да издялка *** за зеле от това друго нищо.
  • #3
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Дидо ( преди 8 години )
    Момчета може ли някой да обясни как става продажбата на такива автомобили още преди да излезе на бял свят.Дали на определени хора се изпращат предварителни покани за разглеждане на автомобила и евентуалното му закупуване или се продава още по време на автосалона.